Hallon och Björnbärspaj kan man föräta sig på dessa färska bär i sommartider?! Det kan inte jag, det är en fröjd att få baka på färska bär, nu är det i och för sig bär som jag haft i frysen men som är plockade förra sommaren, men för mig är dom färska i alla fall, inga bär som är köpta i affären och tillverkade på ”konstgjord” väg. Så enkelt att slänga ihop om man får gäster och alltid lika uppskattat. Har lärt mig att jag alltid skall ha bär i frysen och sedan Ekströms Vaniljvisp i skåpet, då kan man rädda vilka ”nödsituationer” som helst 😉 Tänkte bjuda på recept på en hallon och blåbärspaj som är väldigt krämig och go, behövs egentligen ingen vaniljsås till, men på nåt sätt så hör det till när man äter paj…
Hallon och Björnbärspaj
Deg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
knåda ihop degen och tryck ut den i en pajform
Hallon och Björnbärsröra:
2,5 dl creme fraishe
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl hallon
2 dl björnbär
Blanda ingredienserna till röran, se till att bären är väl avrunna, lägg sedan röran i pajskalet i pajformen. Grädda i 200* ca 20-25 minuter, till ni ser att den fått lite färg.
Så ljuvligt god 😉
Gud så smarrigt det där såg ut! 🙂 kram!
Vad det ser gott ut!