Hallon och Björnbärspaj

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

hallon och björnbärspaj

Hallon och Björnbärspaj kan man föräta sig på dessa färska bär i sommartider?! Det kan inte jag, det är en fröjd att få baka på färska bär, nu är det i och för sig bär som jag haft i frysen men som är plockade förra sommaren, men för mig är dom färska i alla fall, inga bär som är köpta i affären och tillverkade på ”konstgjord” väg. Så enkelt att slänga ihop om man får gäster och alltid lika uppskattat. Har lärt mig att jag alltid skall ha bär i frysen och sedan Ekströms Vaniljvisp i skåpet, då kan man rädda vilka ”nödsituationer” som helst 😉 Tänkte bjuda på recept på en hallon och blåbärspaj som är väldigt krämig och go, behövs egentligen ingen vaniljsås till, men på nåt sätt så hör det till när man äter paj…

Hallon och Björnbärspaj

Deg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

knåda ihop degen och tryck ut den i en pajform

Hallon och Björnbärsröra:
2,5 dl creme fraishe
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl hallon
2 dl björnbär

Blanda ingredienserna till röran, se till att bären är väl avrunna, lägg sedan röran i pajskalet i pajformen. Grädda i 200* ca 20-25 minuter, till ni ser att den fått lite färg.
Så ljuvligt god 😉

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Hallon och Björnbärspaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »