Nu är det dags för mig att bjuda på ett recept igen, den här gången ska ni få ”smaka” på en marängtårta som jag bakade för första gången på midsommar, busenkel att göra och så magiskt god! Det mättade alla munnar och ingen klagade :-). Ibland ska det vara enkelt och lätt när man ska baka och med tanke på att jag är lite begränsad i mina rörelser så passade det här helt perfekt under helgen.
Dessa ingredienser behöver ni:
Marängbottnar (tex Icas)
6 dl vispad Grädde
1 Philadelphiaost
Nutella
1 förp hallon (går bra med frysta) spar lite till garneringen
1 påse Maltesers
Lägg en av marängbottnarna på ett fat
bred på lite nutella
vispa grädde med lite vaniljsocker i, blanda grädde, philadelphiaost och nutella, här hade jag inga mått utan smakade mig fram, men säg att ni kanske tar 2-3 dl vispad grädde och tillsätter sen osten och nutellan och rör om
bred den smeten över nutellan på den första marängbotten och lägg sen på Maltersers över hela
lägg på den andra marängbotten
blanda hallon, (spar lite till garneringen) vispad grädde och philadelphiaost
bred på den översta marängbotten
När det är klart avslutar ni med hallon ovanpå tårtan samt Maltesers
Behöver jag säga att det blev gott 🙂
Den var taskig. Så himla gott det ser ut. Kram Anette
🙂
Kram
Men herregud människa
Vad gör man jo bakar såklart. Din nutellakaka har jag gjort 3 gånger denna vecka. Mycket fikafrämmande nu. Ha det underbart
Kraaaam Inger
Jag blir lika full i skratt varje gång jag läser dina kommentarer om bakning, du måste vara en bakdrottning där uppe 🙂
Ha en fin helg!
Kram
Helen