VI GÅR VIDARE BLAND PRAGS SMÅ GRÄNDER

Efter en frukost som överträffade alla förväntningar snörade vi på oss skorna och begav oss ut igen, idag var det dags att besöka Karlsbron, slottet och ta några välförtjänta fikapauser och även denna dag strosa i dom härliga små gränderna staden igenom.

prag18

prag21

prag22
Vart man än vänder sig i Prag finns torn och spiror, flera hundratals, en otroligt vacker syn

prag23

prag29
Floden Moldau som rinner genom hela staden

prag30

prag33
Små pittoreska fik finns det gott om

prag41

prag40

prag42

Med ömma fötter och en torr strupe var det dags för en liten paus och mitt i allt det gamla uppenbarade sig ett paradis…

prag34
Det stod verkligen Helen på det här stället, så härligt med den moderna brytningen mot det gamla, i bakgrunden ser ni Karlsbron skymta lite grann

prag37

prag38

prag39
Med solen skinande som högst på himlen blev det några härliga timmar i solen.

Karlsbron

Tänk er själva att få sitta med den för mig godaste drycken i glaset och se ut över floden Moldau och Karlsbron.
Karlsbron är kanske Prags mest kända symbol. Den är byggd 1357 och är 520 meter lång, 1962 stängdes den för all motorburen trafik och idag finns det massor av försäljare och porträttmålare på bron. På 1700- och 1800 talet sattes ett 30 tal statyer dit och dom kantar idag brons räcken. Statyerna föreställer framförallt de biskopar och domprostar som har verkat i Prag.

prag35

bron

När vi suttit några timmar i solen var vi så trötta så vi orkade faktiskt inte gå tillbaka till hotellet så istället för att gå hem gick vi över bron och satte oss på en båt, Marina Grosseto bara för att ta ett glas vin innan vi vandrade hemåt, men där blev vi kvar resten av kvällen, helt gudomlig mat, ett mycket bra tips för Er som skall till Prag.

Marina Grosseto

Finns både restauranger ute, inne och under tak som går att öppna, helt klart det bästa vi besökte i Prag, dock inte ”Pragiskt” utan väldigt kontinentalt

prag59

prag60

prag61

prag62

prag63

prag64

Ett Prag i natten

Efter några timmar på restaurangen var det dags att vandra hemåt i natten, jag var så trött så jag somnade till och med i soffan på restaurangen, har väl aldrig hänt någonsin… haha!

Men en fantastisk vy väntade oss utanför…

prag66

prag65

prag68

prag69

prag70

Ytterligare en dag hade passerat i vårt liv och med det så mycket rikare med hjälp av dagens upplevelser…

Men än är det inte slut, lite fler bilder kommer inom kort!

Och för att ni skall ha någonting att göra fram till dess så kan ni gå in på Style de Vie och vara med i dagens tävling som är ett presentkort från Style Level på 1000 kr.
Missa inte det!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

12 tankar om “KARLSBRON OCH MOËT

 1. Genom att kika in här hos dig fick jag lov till att drömma mig bort lite grann. Drömma mig ända till Prag. Jösses som jag vill ut och resa nu. Fina bilder!

  Tack 🙂

  Glad påsk

 2. Men Oooo vilka bilder!! DIT vill jag och vilket ställe ni hamnade på, sååå flott och sååå Helen ( och lite Adela med;))
  Hoppas du har en sköööön långfredag vännen!

  Kramar snygging!
  A

 3. Å så underbara bilder!! Har hört att Prag ska vara jättefint och jag ser väl det här:) Gillar din outfit jättemycket, så snygg men ändå ”turistvänlig” när man traskar en hel del:)
  Hoppas du har en fin kväll!
  Kram fredrika

 4. Vad härligt att ha fått följa med på din Prag-resa! Det tar mig verkligen tillbaka till en vacker och härlig stad. Många platser känner jag igen!

  Ha en fortsatt fin påsk!

  Kram Lena

 5. Jag undrar om du minns namnet på den härliga restaurangen med uteservering (Helen-stället)?
  Solsken från
  Åsa

  1. Hej Åsa!
   Tyvärr så gör jag inte det men om du kommer i från stan och går över Karlsbron mot Gamla Stan så ser du stället från bron nere på höger sida.,, dom har även en stor och känd restaurang del vägg i vägg med den här baren.
   Hoppas det är till någon hjälp.

   Kram
   Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *