ETT SKÖNHETSINGREPP

botox

Ålder och skönhet tycker jag går hand i hand, bara för att man blir äldre så vill man inte se ut som en tonåring men däremot kan man när man blir vuxen få åldras med skönhet. Förra helgen tog jag modet till mig och tog både Botox och Restylane vilket jag nu en vecka senare inte ångrar.

BOTOX – BOTULINUM TOXIN TYPE A

Botox använder man för att korrigera den så kallade glabellavecket, vecket mellan ögonen, också kallad bekymmersrynkan. Varje gång man skrattar, kisar, rynkar pannan eller koncentrerar sig drar pannan ihop sig och ju äldre man blir desto mer förlorar huden sin elasticitet och dom här rynkorna kan bli djupare och stanna kvar i ansiktet, och det är det som jag drabbats av, känner mig ständigt bekymrad, kanske jag är också 😉 och ihopdragen i ansiktet.
Botulinumtoxin A som jag tagit är ett naturligt förekommande baktrerieprotein. Mycket små doser av det här injiceras precis under huden i just dom här musklerna. Vilket gör att dessa muskler slappnar av. Viktigt att veta är att inga andra nervfunktioner påverkas!
Effekten kvarstår omkring 4 månader och ibland längre, effekten börjar visa sig 3 till 4 dagar efter behandlingen. Jag tänkte att jag skulle visa Er min panna både före och efter så ni får se resultatet..

botox 1

botox

RESTYLANE

Restylande består utav ämnet hyalyronsyra som finns naturligt i huden och som gör att huden fylls ut och elasticitet uppstår genom att binda till sig vatten. Hyalyronsyran i restylande är syntetiskt framställd och kommer INTE från djur! Restylane bryts ner av kroppen själv och är alltså inte bestående. Effekten sitter kvar ca 6 månader.

För att få lite volym i läpparna har jag använt Restylane Perlane  som är väldigt likt Restylande men som består av större hyaloynsyrapartiklar. Skillnaden blir att den fyller ut mer och man får en tydligare effekt i grova rynkor, läppar och vid markering av kindben. Effekten sitter i ca 9 månader.

restylane 2

restylane 1

restylane
Jag har även fyllt ut nasalvecken lite grann, det vill säga vecken som går från näsan och ner förbi munnen med samma ämne.

Alla dessa bilder är tagna samma dag som behandlingen gjordes, därav lite rött och svullet.

Här kommer bilder 1 vecka efter behandlingen…

botox 1

botox

botox 3

botox 2

botox 4

Behandlingen gör jag hos Revivekliniken på Östermalm. Den utförs av en kvinnlig läkare som heter Colette D. Camenisch. Hon är specialist i allmän kirurgi, plastikkirurg (wordwide) specialist inom plast- rekonstruktiv och estetisk kirurgi i Schweiz. Specialist för estetisk medicin, specialist för anti aging. Har tagit doktorsexamen vid universitetet i Zürich år 2000. Är idag bosatt i Zürich och jobbar som plastikkirurg på Pyramid Clinic men reser världen över för att utbilda och ta fram nya behandlingsmetoder inom bland annat skönhet. Hon pratar tyska, engelska, italienska, svenska och norska. Så skall ni någon gång prova på en sån här behandling så gör det hos någon som vet vad det handlar om. Om ni vill läsa mer om Colette så kan ni göra det Här, hon har ett långt och gediget CV.

Nu vet jag att det finns människor som är både för och emot sådana här behandlingar, men som så mycket annat här i livet så står man sig själv närmast och bestämmer själv över sitt liv och sitt leverne. Var och en sköter sig själv och gör det den mår bäst av. Därmed inte sagt att jag inte accepterar andras beslut och åsikter, men det här är vad jag nu valt att göra och anledningen till att jag skriver om det är för att lugna er som vill prova, att ni inte behöver vara oroliga över behandlingen under förutsättning att ni går till en plastikkirurg som kan göra dessa behandlingar med goda resultat!

Har ni frågor och funderingar får ni gärna maila mig på vitaestilo@gmail.com

psst…. ni glömmer väl inte bort att titta in hos Style de Vie

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

16 tankar om “BOTOX OCH RESTYLANE”

 1. Tusen tack för att du delar med dig av något som alla nog har tänkt på mycket. Men det är inte många som vågar berätta att dom har gjort det, eller har tänkt tanken. Själv så har jag aldrig gjort det, vilket syns på dagens inlägg, hihihi. Men jag är så himla nyfiken för jag är verkligen sugen på det!!!

  Detta inlägg sparar jag!:) Fyller ju 40-år i höst. Vad skulle inte passa bättre då?!.

  Stora kramar CC

 2. Ett inlägg som jag tror många vill läsa om! Kul att du delar med dig av detta av din egen erfarenhet. ser jättebra ut! Kram Pernilla

 3. Hej!

  Kikar in till dig lite nu och då, och måste säga att jag är nog lite avis på ditt liv och leverne! Härligt!

  Jag är absolut ingen expert på nåt sätt, och även om jag också kanske skulle prova div ”kurer” när det gäller skönhet, så låt det inte gå för långt! Du är så himla söt och fin som du är! Har verkligen sett skräckexempel på ballongläppar, plastpannor och märkliga ansiktsuttryck., och det värsta är att ”de” verkar glömma hals och decoltage…det är inte snyggt!

  Men som andra redan skrivit, tack för att du delar med dig, och att jag får chansen att ”formatera” mina drömmar tack vare din mysiga blogg 🙂

  Må så gott!
  K

 4. Du är ju så snygg så man kan dö med eller utan rynka 😉 Man känner själv vad som behövs och inte, det tycker jag man måste få lov att känna själv. Jag diggar dig som faktiskt vågar skriva om det. Kram Anette

 5. Det blev jättefint, och naturligt. Är för att var och en får göra som den vill och tycker verkligen att begreppet ”lagom är bäst” passar in här. Så otroligt skitfult när man ser folk på stan, som man tidigare aldrig har träffat, som det lyser ingrepp o operation om . Hur kan de vara nöjda, när det ser så opererat ut.? Jag har inte sett något inlägg om vinnare i Ulrika Davisson-tävlingen, är den avslutad? Kram C

 6. Hej!
  Jag har under hela mitt vuxna liv fått höra att jag ser arg/sur ut då min glabella är (var) extremt stark. För två år sedan prövade jag botox för första gången och det är ta mig tusan något av det bästa jag gjort. Numera lägger jag även in pannvecken och det är super. Det bästa är att min spänningshuvudvärk har försvunnit.
  Visst är det lite förundrande att folk kan ha så mycket åsikter om hur och vad andra människor väljer att leva och göra i sina liv.

  Ha en fin dag! / Anna

 7. hej! Utan att verka otrevlig!!! men fiskar ni bloggare bara efter medhårskomentarer ? Jag gillar inte att man inte får utrycka sig som jag tycker ärligt , yttrande frihet borde även gälla ER bloggare, Såklart ska man inte vara elak och påhoppande naturligtvis är det inte OK men att ta bort mitt inlägg om min syn dålig stil.
  Besviken på dig Helena har tittat in till dig ofta men efter detta så verkar yta bara räknas vad är du för människa ?
  Att sälja sin själ är inte alltid OK för att göra reklam och låta andra makter styra än sina egna.
  Lika bra att jag lämnar denna blogg , har dock lite mer att förvänta mig av en seriös bloggare.

  1. Hej Karin! Man får absolut uttrycka vad man vill, men jag har inte tagit bort någon kommentar om du har skrivit något tidigare.

   /Helen

 8. Hej. Härligt att du delar med dig. Beundrar det. Har glömt att skriva att jag älskar dina örhängen. Märke? Du är fin och varm i din blogg och jag tittar in varje dag. Du gör det bra och är en bra fotograf dessutom. Själv behöver jag lära massor om foto. Blir glad när jag lyckas någon gång med foto, för det är kul. Hoppas att du tittar in hos mig ibland. Ska utveckla min blogg mera. Det är ett ongoing project, kan man säga. Min lilla hobby, just nu.
  Stor kram
  Maria

  1. Hej Maria!
   Tack så mycket.., örhängena är från Tullhuset, U it’s U.
   Jag brukar titta in till dig, är bara så dålig att kommentera.. Förlåt 🙁

   Kram
   Helen

 9. Hej!
  Har läst din blogg sen starten och älskar både bloggen och dig och din stil! 🙂
  Det jag gillar mest med dig är att du verkar så jordnära, okomplicerad och framför allt naturlig. Alla andra kända bloggare tycker jag mer eller mindre flippar ur när framgångarna stiger dom åt huvet…. Och det jag framför allt tänker på är alla dessa operationer! Från att ha sett normala ut till att dom ser ut som Barbiedockor i ansikte och kropp allihop. Därför har det varit så skönt att gå in på din blogg och vara helt befriad från att läsa om alla operationer. Men…. vad hände här? Har min favobloggerska också börjat nu? 🙁 Precis som du säger så ska alla få göra vad dom vill och känner för… men jag måste också få skriva att jag blir lite besviken. Tycker ju om din naturlighet!!!! Men snälla – gå inte till överdrift med läppar och panna. Det kan se sååå plastigt ut. Se bara på en annan känd bloggerska från Västerås – hon har gått från naturlig till plastdocka på väldigt kort tid. Ja, det var bara det jag ville säga. Gillar dig!!! 🙂

  1. Hej Åsa!
   Tack för din rakhet och för att du tycker om både mig och min blogg ❤️
   Jag lovar… Ingen Barbie här 🙂

   Trevlig helg!

   Kram
   Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *