ITALIENS NATIONALDAG
Den 2 juni är det Italiens Nationaldag och dagen till ära hade Mutti med sin huskock Carlo Casoni bjudit in till lunch uppe på Mosebackes matstudio
Mutti har i över 100 år haft passion för tomater och har allt det bästa av Italienska tomater. Det finns krossade tomater, passerade tomater, tomatpuré.. ja hur mycket som helst. Jag brukar bla använda deras Pizzasås när jag gör hemmagjord pizza, supergod!
Ett långbord med inbjudna gäster hade dukats upp
4 rätters lunch
Som aperitif fick vi en Röd Pancotto
Förrätten var en Soppa med tomat och sparris
Varmrätten bestod av Torsk med Salvia och Tomat
Och sist men inte minst…. desserten!
Mousse med basilika, söt tomatpuré och vit nougat
Lite annorlunda att ha en tomatpuré i en dessert men det var överraskande gott!
Så här fint och gott firade jag alltså Italiens Nationaldag igår. Vill ni ha lite recept från Mutti så finns det på deras hemsida som ni hittar Här
Vad gott!! Grattis Italien…..
Kram Anette
Åh, vilka härliga event du springer på 🙂 Och burkarna med basilika var ju såå coola!!
Kram på dig!
Det ÄR faktiskt skillnad på krossade tomater och krossade tomater 🙂 Mutti är stående favorit här! Like! Det ser supergott ut! Ha en go kväll!