Kesoplättar har ni säkert alla ätit och det finns recept överallt bara ni googlar på det, men jag tänker ändå ge er ett recept och ”uppmana” er att göra dessa godingar till lunch eller ett mellanmål, dom är så goda så man skulle kunna äta hur mycket som helst. När ni gör iordning själva satsen så låt den stå ett tag innan ni börjar steka dom, så den får chansen att stabilisera sig lite. Det recept jag har får man ut 3 st plättar på. Dom är lite svåra att steka. man får vara med och lossa dom lite i pannan så dom inte fastnar, det går inte lika snabbt att steka dom som pannkaksplättar 😉 men så mycket godare. Servera med lite grädde och färska bär så har du fått din beskärda del av godhet den dagen.
Recept
1/2 liten burk keso (100 gr)
1 ägg
1 nypa salt
0,75 msk fiberhusk
Jag vispar min med en vanlig visp men jag vet att en del använder stavmixer.
Ett smarrigt recept att prova 😉
Kram
Helen
Ser gott ut – och är gott! 🙂
Kram N
Åh, kesoplättar är så gott!!!
Kram