Courmayeur

Courmayeur- omgivet av berg och glaciärer och massor av shopping. Här nere händer det grejer hela tiden, det finns inte många minuter man inte har någonting att göra! Me like! Igår hade jag en magisk dag i skidbacken. Klev upp tidigt på morgonen och tog mig in till Courmayeur från hotellet och till skidbacken, där möttes jag upp av en skidlärare, ja jag tänkte att det kunde vara lärorikt att få en genomgång av min ”skidstil” när jag ändå är på plats i en av dom två viktigaste skidorterna i Italien :-). Så efter en  hel dag fylld av lärorika tips och trötta ben lämnade jag backen efter en välförtjänt After Ski för en sportmassage på hotellet, välbehövlig kan jag säga!! I min värld var jag helt inställd på att ha min skidlärare, Lorenzo, någon timme, så när jag mötte upp honom och frågade hur länge jag hade honom och han svarade – till kl 15 insåg jag rätt snabbt att det här blir en tuff dag… Och det blev det! Kan säga att sista åket ner gick inte fort, inte blev det bättre av att han drog med mig på offpist det sista han gjorde… Haha… Mina trötta ben orkade inte stå emot längre så där låg jag och sprattlade som Bambi i mjuksnön :-). Men vilken dag! Bara känslan av att ha en skidlärare vid sin sida hela dagen som visar vart man skall åka, hur man skall åka, tar en till platser som inte många hittar till, ser till att man får en nybakad pizza till lunch! Ååhhhh jag är så lycklig över denna dag och dess upplevelse! Har ni planer på att åka skidor i alperna, tveka inte att boka en skidlärare, det ger SÅ mycket mer! Men räkna med ömma ben! Massagen jag fick efteråt gjorde att jag åtminstone kan gå idag, om än lite stapplandes. Idag får skidorna vila för min del, jag har ju min fot som spökar efter min olycka och den höll inte riktigt ihop igår, så idag går jag runt och shoppar och myser på förmiddagen. Vid lunch drar jag mig upp till backen för lite lunch och för att umgås med dom andra. Men jag är lika glad för det! I Love Courmayeur!

Courmayeur

image

Courmayeur

Courmayeur

Courmayeur

image

Courmayeur

image

Courmayeur

Nej nu skall jag sätta solglasögonen på näsan och gå ut bland snö, berg och sol!

Ha en fin dag!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

2 tankar om “Shopping and skiing

  1. Himmel vad härligt det ser ut! Jag har också åkt mycket skidor genom åren, men inte heller varit i Alperna. Eller jo, en gång på sommaren då jag åkte i jeans och bikiniöverdel, haha. (Men det kanske jag har berättat). Kul grej var det, men det blev ju inte så mycket åkande.

    Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *