0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

vintips

Idag bjuder jag på helgens vintips! Var in på systembolaget häromdagen och köpte lite mer små flaskor med bubbel i (J.P Chenet ice) och hade läst om några viner som skulle vara bra, det är inte så ofta jag går till det där bolaget så när jag väl är där brukar jag passa på :-). Dagen till ära fylldes påsen både med vita och röda viner passande till olika tillfällen. Så om ni ska iväg och köpa vin idag så kanske det här kan vara någonting att titta på…

vintips-2
Dimension

Dimension Chardonnay 2016 från Syd Afrika, ett vin med inslag av mogna äpplen, lite citrus och vit persika. Passar perfekt till smörstekt lax, har druckit den tidigare och den gifter sig verkligen med laxen. Kostar 77 kr.

vintips-4
Chateau Du Clèray 

Chateau Du Clèray är ett ungt vin från Frankrike med inslag av gröna äpplen, citron och päron och passar utmärkt till skaldjur. Så har ni planerat en skaldjursplatå till helgen så prova denna till.. Kostar 74 kr.

vintips-5
Dusk til Down

Dusk til Down, ett chardonnay från Australien som jämställs med ett Chablis. Fruktig smak med fatkaraktär, här känner man fina toner av gula äpplen, annanas, örter, mineral och citrus. Även det här vinet passar utmärkt till lax, eller fisk generellt och ljust kött, även gott att bara dricka som sällskapsvin. Kostar 99 kr.

vintips-3
Vinha Da Urze Douro

Vincha Da Urze Douro är ett vin för er som tycker om mörkt kött, fatkaraktär med mycket fruktig smak med toner av vanilj, björnbär, svarta oliver, kakao och mörka körsbär. Ett av mina favoriter!  Kommer från Portugal och kostar 99 kr.

vintips-6
Campos Góticos

Campos Góticos från Spanien, passar till mörkt kött och lamm, så tycker ni om lamm skall ni definitivt prova detta vin! Här hittar ni inslag av svart peppar, kakao, tobak och mörka körsbär, ett kryddigt vin. Kostar 89 kr.

vintips-7

Det var helgens vininköp, men om jag känner mig själv rätt så kommer dom att räcka ett tag, men det är alltid bra att ha vin hemma, om man får ”oväntat besök” 🙂

Njut av denna fredag raringar!

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *