Bjud hem några vänner på nybakat

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

kladdkaka-med-after-eight

Finns det något bättre än att ta en gofika med en nybakad kaka?! Förra söndagen bakade jag en kaka, för att det var farsdag, trots att min far inte var hos mig, men det är tanken som räknas 🙂 jag vet att han tycker så mycket om när jag bakar så jag ägnade honom all min tanke när jag bakade. Det blev en kladdigt och god kaka med after eight och till det vispad grädde med hackad polkagris.
Kladdkaka är någonting som jag aldrig kan baka mig trött på, man kan göra så mycket roligt med den, jag stod i valet att göra en med oreokakor i eller after eight, men det fick bli en kladdkaka med after eight.

Och den här kakan måste ni nästan prova 🙂

kladdkaka-med-after-eight-2

Kladdkaka med after eight och polkagrisgrädde

4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
15 stycken after eight bitar

Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Smällt smöret och låt det svalna något.
Blanda ihop dom torra ingredienserna – vaniljsocker, kakao, vetemjöl och flingsalt.
Rör sedan ner det i ägg och sockersmeten.
OBS! Vispa inte ner dessa ingredienser, då blir kladdkakan platt och torr, det ”fluffiga” i kakan försvinner om ni vispar.
Rör sedan ner det smälta smöret.
Smält after eighten i en kastrull och rör sedan ner det i smeten.

Ta en sockerkaksform med avtagbar kant, smörj formen med smör, ”bröa” formen med kakao och lite hackad polkagrisar.
Häll sedan över smeten och grädda den i ca 25 – 30 min i 175 grader.

Servera med polkagrisgrädde
(vispad grädde med hackade polkagrisar.

kladdkaka-med-after-eight-1

Njut av fikastunden!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Bjud hem några vänner på nybakat

  1. Men oj så gottigt. Måste baka den också. Just nu står mina fina saffrans längder i ugnen. Tack för alla underbara recept. Kram Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »