Filmen om ett ovanligt klok och äventyrslysten 5 åring

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

lion-1

Är ni redo att gå på bio och se en verklighetsbaserad film, ta med några näsdukar och sitta helt still i stolen, ömsom ledsen ömsom medtagen? Då ska ni gå och se Lion, en film som säger så mycket och som ger så mycket, en film man tar med sig hem, en film man pratar om efteråt och som ger starka avtryck. Det här handlar filmen om:

” Saroo är en ovanligt klok och äventyrslysten 5-åring som bor i en liten by i centrala Indien. Hans storebror Guddu är hans idol och han vill precis som sin  bror bidra till familjens försörjning. En natt så tappar de två bröderna bort varandra på en tågstation och Saroo hamnar på ett tåg som för honom hundratals mil bort till Calcutta där ingen förstår hans språk. Efter en tid som gatubarn  hamnar han på ett statligt barnhem där man resultatlöst försöker hitta hans familj. Han har tur och blir adopterad av ett australiensiskt par som ger honom den kärlek och omvårdnad han så länge saknat. Men inom honom gnager saknaden efter sin mamma och bror. När en kompis 25 år senare föreslår att han ska försöka hitta hem igen med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé. Men så hittar han den första ledtråden och snart har hans förflutna hunnit ikapp honom och hans liv kastas omkull ännu en gång.”

I söndagskväll var vi på den här magiska filmen, men innan vi gick och såg filmen tog vi en lång och härlig promenad och en fika på ett mysigt café innan det var dags att sätta sig i biosalongen. En riktigt lugn och skön söndag, precis vad som passade mig just denna dag 🙂

rasundaEn kopp grönt te och en nybakad kanelbulle, idag flög smartpointsen iväg 🙂

lionIngen bio utan godis och popcorn, eller hur 🙂

Dagens filmtips får betyg 5/5, rekommenderar att ni ser den!

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »