0 0
Read Time:2 Minute, 33 Second

I söndags provade vi ett nytt ställe att äta brunch på, nämligen Fotografiska. Jag tycker det är väldigt trevligt att gå på Fotografiska och titta på utställningar men har aldrig kommit mig för att prova deras Brunch men i söndags var det dags och vi blev väldigt nöjda. Stora delar av den varma maten var vegetarisk med fantastiska smaker. Först välkomnades vi med en kanna te som var en blandning av äppeljucie, vitt vin, te, ingefära mm där dom kokat det så alkoholen försvunnit, otroligt gott. Sen var det ett bord med en enkel med god förrätt med bröd, goda röror, serano skinka och lite picklade grönsaker. Sen var det då det varma bordet och avslutningsvis ett bord med det bästa av det bästa… desserten 🙂 Det var fullt i lokalen men ändå så lugn och skön stämning. Dessutom ligger Fotografiska på listan över dom 10 bästa brunchställena i Stockholm så det tycker jag ni ska prova om ni har möjlighet.

Fotografiska

fotografiska 5

fotografiska 6

fotografiska 7

fotografiska 1

fotografiska 2

fotografiska 4

fotografiska 3

fotografiska 8

Efter brunchen gick vi runt och titta bland utställarna, nu är det Ren Hang med ”Human Love”, Lennart Nillson med ”Ett barn blir till” och Patrick Demarchelier med ” Lumièr”.

Ren Hang
”Ren Hang (f. 1987 Chang Chun) är en fotograf från Nordöstra Kina. Självlärd inom fotografi, fångar Hang intima porträtt av en generation unga vuxna som växt upp i ett Kina efter Mao. På ett intuitivt och lekfullt, och samtidigt vackert och ömt sätt, förvandlar han nakna kroppar till skulpturala objekt mot en tom bakgrund, eller omgivna av naturens under.”

Om polisen kommer i närheten när han står och fotograferar sina nakenbilder så springer han 🙂

Bilderna är fylld med sexuell frigörelse men lockar ändå ögat…

fotografiska 9

fotografiska 10

fotografiska 11

fotografiska 12

fotografiska 13Det sista vi möts av i utställningen med Ren Hang var att han tre dagar tidigare valt att ta sitt liv, tragiskt, bara 30 år gammal.

Lennart Nilsson

Med Lennart Nilssons ”Ett barn blir till” är det nog många av oss som känner igen oss, jag gör det, kanske även ni köpte boken då ni väntade barn för att följa fostrets utveckling i stort sett från första dagen. Lennart var en av Sveriges bästa dokumentärfotografer innan han gick in för att fotografera vetenskaplig medicinsk fotografi, även Lennart har lämnat denna jord i februari. Men många härliga bilder har han lämnat bakom sig.

fotografiska 14

fotografiska 15

 Patrick Demarchelier

För Patrick Demarchelier är fotograferande inte ett yrke – det är en passion.

”Passionen för fotografi, och för livet, lyser verkligen om denne ikon som varit i modevärldens centrum ända sedan 70-talet. Han bor sedan länge i New York tillsammans med sin fru, svenska modellen Mia, och paret har tre barn varav sonen Victor är djupt involverad i faders studio.

”Men allt har en början, och för Demarchelier startar det med en kamera i present från hans styvfar. Den unge Patrick, som växer upp med sin mamma i le Havre, får direkt smak för fotografi, vilket tar honom till Paris där han letar jobb. Så småningom blir det napp på en byrå som fotograferar modellers portfolier.”

fotografiska 19

fotografiska 16

fotografiska 20

fotografiska 17

fotografiska 18

En lugn och skön eftermiddag som slutade hemma i soffan uppkrupen med en massa Netflix serier 🙂

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Brunch och fina fotografier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »