0 0
Read Time:58 Second

(Det här är ett samarbete med Cervera och innehåller annonslänkar)

Och vad är då en Sous Vide Cirkulator?
Jo, det är en magisk ”doppvärmare” en cirkulator som hjälper till att mäta temperaturen i kött och fisk. Att laga mat med en Sous Vide kommer du att kunna tillaga maten till exakt den grad du vill ha. Ryktet säger att många krogar använder den här idag för att få till det helt perfekt. Man tillverkar maten i vattenbad.

Det franska uttrycket sous vide betyder ”under vakuum” och går i korthet till så att du:
– vakuumförpackar din råvara
– sänker ner vakuumpåsen i ett vattenbad
– tillagar maten till exakt önskad temperatur

Genom att kontrollera temperaturen blir fisken alltid saftig, biffen alltid medium rare och ägget exakt som du vill ha det. När den nått rätt temperatur och man tar ut den ur vakumförpackningen så steker man tex köttbiten i stekpannan ca 30 sekunder på varje sida så man får en stekyta.

Jag tycker det är väldigt gott med kött men kan ibland bli för torrt så det ska bli väldigt spännande att prova.

Den Sous Vide jag köpte hittar ni Här men det finns andra varianter Här

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »