Nu är det hög tid att baka lussebullar

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Advent står för dörren och det är dags att baka lussebullar!

I söndags var det bullbak här hemma, då var det dags att fylla frysen med lussebullar inför advent och Lucia.

Jag mixar ihop olika recept varje år, så även i år. Men dom blev riktigt goda faktiskt 🙂

Jag tänkte jag skulle försöka få ner ett recept till er så ni kan prova om ni vill…

Lussebullar på Helen´s vis

200 g smör
2 förp (1 g) saffran
5 dl mjölk (3 %)
 ca 1/2 dl vispgrädde
½ dl kesella
1 pkt (50 g) jäst
2 ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
16–17 dl vetemjöl special

Mandelmassa till fyllningen

Ägg och grädde till pensling

Strösocker som garnering

Smula jästen i bunken, tillsätt den uppvärmda mjölken (fingervarmt, 37 grader)

Tillsätt saffran, grädde, kesella socker, ägg, salt och mjöl

Smält smöret, smält gärna med saffranet i smöret (Vill ni ha gulare lussebullar så smält inte smöret!!)

Tillsätt det till degen

Låt degen stå och jobba ihop sig ca 10 minuter.

Låt degen jäsa i ca 45 min

När degen jäst klart bakar ni ut lussebullarna

Låt dom sen stå och jäsa under en bakduk ca 40 min

Grädda i varmluftsugn 200 grader ca 8 min

Låt dom svalna innan ni frossar i nybakta lussebullar och kanske lite årets glögg från Blossa.
Årets glögg för 5/5 utav mig!

Ha en fin onsdagskväll!

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »