Vi fortsätter väl att baka lite julgodis inför jul….
Om ni har glömt bort det här receptet på den fantastiskt goda lakritsknäcken så kommer den här igen!
Lakritsknäck ca 70 st
2 dl sirap (ljus)
2 tsk lakritspulver
2 tsk vaniljpulver
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnadkastrull
Koka utan lock och rör om, knäcken är klar när den klarar kulprovet (ta lite knäck i ett glas eller en mugg med kallt vatten) eller när kolan når mellan 123 – 125 grader.
Ju tidigare ni tar knäcken desto mjukare är den.
Häll sedan upp knäcken i formar, jag hade i år köpt svarta silikonformar från Bagaren & Kocken som är väldigt lätta att jobba med.
Ställ sedan knäcken kallt för att svalna.
Hos Kökets Favoriter hittar ni knäckformar i silikon 🙂
Lycka till!