Knäck med smak av lakrits

0 0
Read Time:41 Second

Vi fortsätter väl att baka lite julgodis inför jul….
Om ni har glömt bort det här receptet på den fantastiskt goda lakritsknäcken så kommer den här igen!

Lakritsknäck ca 70 st

2 dl sirap (ljus)
2 tsk lakritspulver
2 tsk vaniljpulver
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnadkastrull
Koka utan lock och rör om, knäcken är klar när den klarar kulprovet (ta lite knäck i ett glas eller en mugg med kallt vatten) eller när kolan når mellan 123 – 125 grader.
Ju tidigare ni tar knäcken desto mjukare är den.

Häll sedan upp knäcken i formar, jag hade i år köpt svarta silikonformar från Bagaren & Kocken som är väldigt lätta att jobba med.
Ställ sedan knäcken kallt för att svalna.

Hos Kökets Favoriter hittar ni knäckformar i silikon 🙂

Lycka till!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »