Spagetti alla Puttanesca!
En klassisk Italiensk pastarätt är just Spagetti alla Puttanesca.
En maträtt som är smakrik med hjälp av tomater, kapris, chili och oliver.
En rätt som passar vid alla tillfällen, både till vardags och till fest.
Så ikväll har vi haft fest till vardags 🙂
Medelhavsinspirerande mat när den är som bäst!
Vet ni hur ni tillagar en klassisk Puttanesca?
Jag tänkte iallafall ge er receptet så kanske ni också kan äta en utsäkt Italiensk middag i helgen!?
För att få en bra smak på maten krävs bra råvaror och med bra råvaror kommer den härliga medelhavssmaken fram.
Så se till att ha bra råvaror. Jag själv har tillagat allt med produkter från ZETA.
Spaghetti alla Puttanesca
Fräs vitlök, chili och sardellcréme i olivolja utan att de får färg i stekpannan
Tillsätt körsbärstomaterna, oliver och kapris.
Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
Rör om då och då.
Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten. Smaka av!
Spara lite vatten från pastan innan du häller av vattnet och häll ner lite i tomatblandningen i stekpannan. Rör sen ner spaghettin i såsen. Späd med mer pastavattnet om du önskar mer vätska.
Servera sen maten med en god sallad och några goda Crostini
Buon pasto!