
Noblesstårta
Vi närmar oss midsommar och då står jordgubbarna i fokus. Och redan nu finns massor av svenska jordgubbar att tillgå.
Jag skulle kunna leva på jordgubbar – det är ju så gott!
Förutom glass och jordgubbar som egentligen är den enklaste och kanske den godaste desserten till midsommar så tänkte jag ge er ett recept på en Noblesstårta som jag tjuvsmakade förra veckan..
Noblesstårta
Tårtbotten (se recept nedan)
Fyllning 1
200 g färskost (naturell)
1 dl lemon curd
Fyllning 2
150 g mjölkchoklad eller mörk choklad
3 dl vispgrädde
Garnering
1 liter jordgubbar
2 dl vispgrädde
1 ask Noblesse
50 g mjölkchoklad eller mörk choklag – riven
Vispa färskosten och lemon curd tjockt
Smält mjölkchoklad i mikron eller i vattenbad, låt svalna lite.
Vispa grädden medeltjock, vänd ner lite i taget av grädden i chokladen under vispning.
Rör chokladgrädden slät.
Låt stå i kyl ca 20 minuter.
Bred över garneringarna på en varsin tortbotten
Vispa grädde och täck tårtan med grädde
Lägg noblesse runt tårtan – fyll ovandelen av tårtan med färska jordgubbar – riv choklad och strö över tårtan
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till formen
Vispa ägg och socker poröst med elvisp
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver
Rör ner i äggsmeten (ej med elvisp)
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 g ca 30 min (känn av med sticka)
Låt svalna (baka gärna dagen före)
Man kan även använda marängbottnar som tårtbotten
Lycka till!
Average Rating