Gör din egen platsbyggda bokhylla!

För en tid sen sålde jag iväg mitt ”gamla” skåp från Bazaar, ett kina/brudskåp som jag haft i mitt vardagsrum. Anledningen till det var att jag ville ha en platsbyggd bokhylla. Och vad gör jag då? Jo! Börjar googla som en galning på inspiration, material och bilder och skickar över dom till Jesper, min äldsta son. Och skriver att jag vill att vi bygger en platsbyggd bokhylla 🙂

En vecka senare kommer han till mig med sin fina flickvän för att vi skulle ta en dag och bygga den! Det kallar jag kärlek <3

Världens bästa Jesper & Fanny ❤️

Många bygger dom med konstruktionsplywood och en del använder mdf skivor. Jag valde inget av det. Av den anledningen att jag ville slippa allt slipande och spacklande. Jag köpte istället fina vita skivor, av samma slag om du tex köper en byrå eller garderob på IKEA. Det blev några hundra kronor dyrare, men väl värt det, då vi bara kunde såga och skruva ihop bokhylle delen.

Tillsammans är vi oslagbara 🙂

De undre skåpen (2 st) köpte jag på IKEA, ”Eket” i vitt. Sen målade jag det i samma kulör som jag har på väggarna.

Måtten på bokhyllan utgick jag ifrån bredden på två Eket skåp (2×70) och hyllorna i bokhyllan ritade jag efter hur höga jag ville ha dom.

Innan jag målade skåpet slipade jag och mattade ner skåp och hylla. Efter det grundmålade jag och sen målade jag 2 gånger med den grå färgen.

Väl på plats så skruvades underskåpet fast i väggen, sen sattes bokhyllan fast i både underskåpet och i väggen.

Sen var det bara att börja fylla hyllorna 🙂 Och det kommer ändras eftersom, just nu ser den ut så här, men hur den ser ut nästa vecka, det vet man aldrig 🙂

Nå! Vad tycker ni?

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

6 tankar om “Nu är min platsbyggda bokhylla på plats”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *