Bjud på nybakta Saffransscones till frukost

0 0
Read Time:57 Second

Nybakta Saffransscones!
Jag är barnsligt förtjust i Scones och sen formligen älskar jag saffran, så då kan ni ju räkna ut själva att jag tycker väldigt mycket om Saffransscones.
Förra söndagsmorgonen gick jag upp tidigt för att bara ta det lugnt.
Jag bakade Saffransscones och satte mig framför tv:n och tittade på morgonnyheterna.
Det var så skönt och så himla gott.
Så jag måste ge er receptet på dom här Saffranssconsen. Kanske kan ni baka dom imorgon bitti 🙂

Saffransscones
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
0,5 tsk salt
1 paket saffran (0,5 g)
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke
Tillsätt smöret och rör ihop till en deg
Blanda saffran och mjölken
Blanda sen ihop allting.
Rör om till en jämn smet, det bästa sättet är att knåda ihop degen med händerna.
Ta en plåt och lägg på ett bakplåtspapper
Tryck ut degen så den blir ca 25- 30 cm.
Dela degen så det blir fyra delar (dela inte helt igenom)
Hacka små hack med en gaffel.

Grädda i ugnen ca 8 min

Låt svalna något innan ni njuter av en god stund!

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »