Småkakor är sen gammalt!

Tänker ni också på er mormor eller farmor när någon säger småkakor? Det gör jag, framförallt min mormor, hon bakade alltid småkakor. Och inför julen fylldes frysen med massor av småkakor.

Förra lördagen hade jag en pysseldag hemma inför födelsedags och farsdagsfirande som vi haft i helgen. Och då bakade jag bland annat småkakor. Efter önskemål från min lilla skatt så blev det kladdkake kakor.

Tänkte bjuda er på receptet om ni vill prova inför jul. Kan också tala om att dom är väldigt goda till lite varm glögg 🙂

Kladdiga småkakor

1 paket florsocker
2 dl kakao
Lite salt
2 tsk vaniljsocker
4 äggvitor
75 g hackad mjölkchoklad

Vispa ihop alla ingredienserna förutom den hackade chokladen, till en jämn smet. Smeten ska vara kladdig. Känns det för torr, tillsätt lite vatren, är den för lös, tillsätt lite mer florsocker eller kakao.

Klicka ut kakorna på en smörad plåt

Grädda kakorna i ugnen på 175 grader ca 8 min. Jag fick ut ca 22 kakor, men då gjorde jag dom lite större. Lossa dom från plåten på en gång annars fastnar dom. Låt svalna. Går utmärkt att frysa.

Ni kommer inte att bli besvikna 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *