Servera desserten så här nästa gång!
Servera desserten så här nästa gång!
Är dessert något som står högt upp på eran meny?
Det gör den hos mig!
Jag börjar nästan alltid och titta på desserten när jag får in en meny på restaurangen 🙂
I helgen är barnen var här på middag tillagade jag en dessert som fick många att reagera på Instagram, jättekul!
Så nu tänkte jag att ni skulle få recept och tips om hur den görs iordning och serveras.
Tillbehör
Maränger
Sockerkaka
Blåbär
Jordgubbar
Banan
Grädde
Glass
Kolasås
Smula maränger på ”bordet”, bryt bitar av sockerkakan och lägg på bordet, lägg på blåbär, jordgubbar och bananer. Klicka på grädde och glass.
Avsluta med att ringla över kolasås.
Du kan välja och ta vilka bär du vill ha och vilken sås du vill ha
Kvällen innan hade jag bakat en sockerkaka med kardemumma som skulle vara med i desserten, och den gjorde jag så här:
Sockerkaka med kardemumma
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör (smält)
1 dl mjölk
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
ca 1 msk kardemumma
Smöra en form med avtagbara kanter och strö på lite kardemumma
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke
Smält smöret på spisen
Ta en annan kastrull och häll i mjölken och kardemumman och värm ihop det under omrörning, häll sen i det i det smälta smöret
Rör sen ner den blandningen i bunken du vispat med ägg och socker.
Rör sen ner vetemjöl och bakpulver
Häll ut smeten i sockerkaksformen
Grädda i 175 grader ca 20 min, håll koll med en sticka
Desserten gjorde jag direkt på bordet, alltså inte på nåt fat eller i en form. Jag har ett speciellt papper jag använder på jobbet under, men det går lika bra med smörpapper. Ett litet roligare sätt att servera dessert på…
Sen är det bara för gästerna och hugga in och lägga desserten på assietten och äta 🙂