En helg med vårkänslor!
Har ni vår i luften?
Helgen har verkligen bjudit på dom vårtecken vi så länge har väntat på, sol och värme.
Jag har sett åtskilliga bilder på sociala medier med härliga uteplatser som har dammats av, grillar som tänts och solstolar uppställda mot husväggen med näsan mot solen.
Helt underbart med andra ord!
Trots att jag har jobbat hela helgen så fick jag några solstrålar på mig, plus att jag faktiskt gick och köpte mig min första sommarklänning 🙂
Lite god mat har det också blivit och faktiskt så gott att jag tänkte bjuda med mig av receptet…
Rödbetscarpaccio med ugnsgratinerad chèvre
4 pers
Ingredienser
4st färdigkokta rödbetor, normalstora
400g chèvre (getost)
2 msk olivolja
ca 40g pinjenötter, rostade i torr panna
Salt
nymalen svartpeppar
Vinägrett
2 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger Di Modena IGP
Blandas ihop
Ruccola (ca 1 näve/person)
Värm upp dom förkokta rödbetor.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft med grill.
Dela chèvreosten i 4 bitar om du inte köper skivor som är rätt i mängd, lägg i en ugnssäker form. Ringla sedan över lite olivolja, salta & peppra.
Sätt in i ugnen 5-6 min
Blanda samman vinägretten, smaka av. Den skall vara sådär söt-syrlig.
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög värme tills gyllenebrun
(Det går bra att byta ut pinjenötterna till hasselnötter, valnötter eller rent utav solrosfrö / pumpafrö om man är nötallergiker.)
Hyvla rödbetorna tunt med hjälp av en mandolin, alt skär med kniv. Lägg ut snyggt på tallrikar.
Lägg en näve ruccola i mitten på varje tallrik, och lägg den nyss gratinerade chèvreosten ovanpå rödbetorna och ruccolan
Toppa med vinägrett, rostade pinjenötter, lite flilngsalt och något varv med svartpepparkvarnen.
Sen är det bara att äta och njuta 🙂
Gott! Snygga tallrikar 👌🏻😀
Tack ❤