Middagstips ni bara måste prova!
Oftast när jag lagar middag så känner jag att det var gott, ibland till och med att det var extra gott. Men det här, det var förjäkla gott om jag får säga så.
Och säkert bland det enklaste jag har tillagat.
Tänk att så få ingredienser kan bli så gott!
Det handlar om en magiskt god och krämig pasta!
Antingen äter ni bara pastan och den krämiga såsen, som jag gjorde, eller så lägger ni till något protein. Här hemma stektes det några goda små starka korvar till.
Vad behöver ni då?
3-4 port
Pasta – gärna några stora härliga pastabitar
2 st Ostar – Boursin vitlök och örter (går lika bra med någon annan smakfull dessertost, eller fetaost)
Tomater
Olivolja
Havssalt
Svartpeppar
Basilika
Pinjenötter (ska rostas)
Lägg ostarna i en ugnsfast form, strö över salt, svartpeppar och olivolja.
Lägg tomaterna runtomkring
In i ugnen i 30 min på 200 grader
Koka upp pastan
När osten är klar tar du ut den ur ugnen och rör ihop tomater och osten, tillsätt lite av vattnet från pastavattnet
Rör sen ner pastan i ”ostsåsen”
Låt pastaröran ligga kvar i formen eller häll upp den på tallrikar, strö över rostade pinjenötter och lite basilika
Servera gärna med en fräsch sallad
Och som sagt, vill ni kan ni ha kyckling eller nåt annat gott tillbehör till, men jag åt bara pastan som den är.
Ni kan inte tro hur gott det blir 🙂
PS! Här hittar ni mina nya tallrikar …