Hembakat bröd som både är gott och nyttigt!
Finns det nåt godare är hembakat bröd?
Och får man sen ätare när det är lite halv ljummet är det ju som godast 🙂
Härom veckan fick jag tips om det här receptet och bakade det på engång, helt fantastiskt gott, så gott så jag inte ens hade nåt på det, åt det nästan som en sockerkaka 🙂
Den här veckan bakade jag brödet igen, men då toppade jag receptet med en banan och lite kardemumma, det blev ännu godare 🙂
Vill ni ha receptet?
Då kommer det här….
Bröd med naturell kvarg
7 dl havregryn som ni mixar till mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
Blanda dessa ingredienser
3 ägg som ni vispar i en bunke
4 dl naturell youghurt
Blanda allt i en skål
Ta en avlång sockerkaksform och lägg ner ett smörgåspapper, häll smeten i formen.
Grädda i 180 g i 50 min – låt svalna (om ni hinner) och njut för fullt 🙂
Är ni viktväktare så är 1 skiva 1 points!
Kram