
Asiatisk sallad med biff
Idag tänkte jag bjuda på ett recept på Asiatisk sallad med biff.
Känner att det var ett tag sen jag gav er lite tips på enkla måltider.
Den här rätten är dessutom väldigt bra att ta med i matlådan, med tanke på att den äts kall. Köttet kan vara varmt om man vill, men inte nödvändigt.
Jag har väldigt förtjust i asiatisk mat och brukar göra den här salladen och variera proteinet, jag har haft både kött, tonfisk, lax och kyckling, det är beroende på vad jag är sugen på 🙂
Men själva salladen tycker jag absolut att ni ska prova….
Asiatisk sallad med biff (2 pers)
450 g Biff
isbergsallad
1 morot
1 bit rättika
1 mogen mango
1 bok choy i strimlor (går även bra med pak choi)
1 vårlök
1 tsk finhackad chili
2 korianderkvistar
1 myntakvist
1 msk grovhackade jordnötteR
Dressing:
2 msk fisksås
saften av 2 st lime
2 msk soya
2 msk sesamolja
Salta och peppra biffen, stek eller grilla och låt kallna.
Skölj och bryt isbergsalladen i bitar.
Skala och strimla morot och rättika.
Skiva bok choy.
Skiva vårlöken och mangon tunt.
Skär biffen i tunna skivor
Grov hacka koriander och mynta
Rör ihop dressingen.
Blanda biffen med salladen och grönsakerna
Toppa salladen med jordnötter