0 0
Read Time:3 Minute, 0 Second


NIKON D600

Vaknar upp och välkomnar denna Lillördag här mitt i hösten.
 Jag har fått förfrågningar om min kamera, om vilken det är jag använder och vilka objektiv jag har. Så för er som är intresserad tänkte jag berätta lite om mitt fina ”arbetsredskap”, varför jag valde Nikon kan jag väl egentligen inte svara på, det hade lika gärna kunnat hängt en Canon runt min hals, men nu valde jag Nikon. Mitt val hänger ihop med att ”min” fotograf, som tar alla bilder på mig, hade en Nikon D7000, som vi fotograferat väldigt mycket med och bytt olika objektiv mellan varandra, men även den kameran, liksom min tidigare kamera var i DX format.  När jag började fotografera och startade min blogg så köpte jag min en Nikon D5100 för att känna mig för lite grann och dels för att det var en ”lätt” kamera att lära sig. Men ju mer bilder jag knäppte, desto roligare tyckte jag att det blev och insåg då att jag skulle behöva ha en kamera som kunde hjälpa mig med dom effekter jag ville uppnå och det var precis när dom släppte den nya Nikon D600.

Nikon D600 är den minsta och lättaste i FX -formatet som Nikon har.24,3 megapixlar och CMOS-sensor, vilket innebär att kameran ger fina och rena detaljer, ett brett omfång och ett lågt brus även i sämre ljusförhållanden. Med FX format menas fullformat vilket ger en större bildsensor, mer ljuskänslig och kan fotas med i sämre ljusförhållanden och ger ett kort skärpedjup = blurrig bakgrund.
Bara lite kort info om kameran.
Mina objektiv!

Jag jobbar idag med tre olika objektiv, två fasta objektiv och ett med zoom. Dom fasta objektiven är så kallade Micro objektiv, så man kan komma väldigt nära, man får fina detaljer och fantastiska närbilder med ett härligt ”blurr” i bakgrunden.

AF-S Micro 60mm 1:2.8 G
Använder jag alltid när jag vill få dom här effektfulla närbilderna, på tex. blommor, mat, smycken, makeup, jag små detlajer helt enkelt, men går även att använda till helhetsbilder på människor.

AF-S NIKKOR 80mm 1:1.4 G
Professionellt medellångt teleobjektiv. Med det här objektivet har jag effekterna jag vill komma åt, man får en oskarp och lugn bakgrund. Det är med det här objektivet vi tar alla bilder på mig när jag tex har fotat för Tullhuset. Det här är det bästa objektivet till porträttfoton om ni frågar mig.

AF-S NIKKOR 70-200mm 1:2.8 GII

Ett ”värsting” objektiv som väger bly och man ser ut som en proffsfotograf ute på uppdrag när man använder det 😉
Ett professionellt objektiv som det inte går att säga nåt illa om mer än att det är väldigt tungt (och dyrt) men ger fantastiskt ljus på grund av den stora ljusöppningen, en enorm skärpa och gudomliga färger. Roligt att fota med när man är en bit i från, kanske i en båt och vill komma närmare nåt som finns på land, eller en idrottsgren och man står på sidan och vill ändå ha en närbild på vad som händer på planen. Helt fantastiskt objektiv! Använder det dock för sällan eftersom det är så tungt att släpa på.

Jag är väldigt nöjd med min kamera, men tänk på att den bästa kameran ni har är den som ligger i byrålådan, så ut och fotografera så ser ni vilka fina bilder ni kan få. Har ni en kamera med enklare inställningar så ställ in den på läge A/AM beroende på kamera så lär ni er snabbt hur den fungerar och vilka effekter ni kan få till.
Lycka till!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »