0 0
Read Time:2 Minute, 33 Second
ATT TURISTA I SIN EGEN STAD

Är det någonting jag är dålig på är att turista i min egen stad, här i huvudstaden finns det ju så mycket att gå och titta på och uppleva, men det blir lätt att man fastnar i det ”gamla” vanliga, att man går på samma ställen och äter osv…. Men i helgen tog vi oss tid att vara turister. Vi hade bokat hotellrum på Clarion på Söder, bara det att bryta traditioner. När vi bor på hotell i stan så blir det oftast mitt i stan, Söder är en del av staden där jag sällan befinner mig. Men en mysig del av staden, så därför valde vi att bo där den här gången. Även middagen intogs på dom södra delarna.
På agendan för lördagen stod ett besök på Abba the Musem, men innan det så blev det fika på ett av våra favoritställen på Djurgården.

Flickorna Helin Voltaire är bara ett måste när ni är i Stockholm. Det lilla, då menar jag lilla, fiket ligger ute på Djurgården, i närheten av Ulla Winbladh och Villa Godthem. Där bakas allting på plats, härliga goda bakverk, smarriga smörgåsar och fantastiska sallader. Men oftast får man stå i kö eller vänta en stund på att få bord, för det är nästan alltid fullt med folk där. Men väl värt väntan.

Den här gången hade vi turen att få bordet precis vid öppna spisen.
Efter en mysig fika stund bar det av lite längre ut på Djurgården, i stort sett vägg i vägg med Gröna Lund för ett besök på…
ABBA THE MUSEUM
Vilka legender, vilken grupp, vilken musik! Enligt mig helt oslagbara, det skulle vara obetalbart att få uppleva en konsert. Gruppen startades 1970 och upplöstes 1983. Under den tiden sålde dom ca 180 miljoner skivor. I dag är över 400 miljoner skivor sålda.

Ljudoraklet  Mikael B Tretows pipa (en snäll läsare som upplyste mig om detta ;-), Tack!)

 Det här pianot är kopplat till det piano som står hemma hos Benny idag, så när han sätter sig och spelar i sitt hem så hörs det ut i det här pianot.
 Några guldskivor blev det genom åren..
Och många många skivomslag!

Det här var tider de! Hur många såna här kassettband hade man inte 😉

Pratar inte i telefonen utan lyssnar på historier som medlemmarna i ABBA berättar ur olika episoder i deras liv.

Även det bästa tar slut!
För Er som har julklappsproblem kan jag tipsa om biljetter till ABBA THE MUSEUM. Kom bara ihåg att förboka tid när ni vill gå in och betala extra för den här dosan
Audio guide
På 18 platser på museet kan man använda den här guiden där ABBA medlemmarna själva berättar olika historier. Väldigt intressant.
Men som sagt, se till att förboka tider, det är insläpp varje kvart. 
När det trevliga äventyret var slut var det dags att bege sig till hotellet för att fortsätta turista och ha det bra…
Mer om hur vi hade det på hotellet och vart vi intog våran middag får ni i ”del 2” 
Tjingeling så länge!


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “EN DAG AV TVÅ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »