0 0
Read Time:6 Minute, 10 Second
SOM ETT DOCKANSIKTE

Har fått frågor om vad jag använder för produkter och makeup och tänkte nu ge Er lite tips om vad som är bra att göra och bra att ha för att på den ”perfekta” makeupen. Som jag säkert nämnt tidigare så är jag utbildad både hud & spaterapeut och makeup artist och har igenom det lärt mig hur man på bästa sätt tar hand om sin hud och hur man får makeupen att sitta en hel dag… Nu har vi alla olika förutsättningar med hudtyper och liknande. Jag har en normal hud som under vissa perioder under året tenderar till att bli lite torr.
Vi börjar med det viktigaste, grunden till allt!
TVÄTTNING – PEELING – MASK
Varje vecka, gärna 2 ggr/ vecka, men minst 1 ggr/ veckan bör ni peela ansiktet (även kroppen, men det räcker med 1 ggr/vecka) och sedan lägga en ögonmask och en ansiktsmask. Ni får på det sättet bort ”död” torr hud och tar bort det ”gråa” trista uttrycket som lätt kan framträda i ansiktet. Huden blir slät, fin och skimrande. Och med den grunden blir det mycket roligare och framför allt finare att jobba med makeupen.
Men en sak tjejer….

Kan inte sägas för många gånger. Gå ALDRIG och lägg Er utan att tvätta av sminket!!!
Förutom bra produkter så är även borstarna väldigt viktiga.
ÖGONEN

Primer för ögonlocken.
 Den använder man på ögonlocken och ända upp till ögonbrynen, den gör att ögonskuggan sitter bättre samt att den rätta färgen på skuggan framtäder.
Själv använder jag laura mercier som sitter bra, finns i olika nyanser.
Basskugga
Basskuggan skall vara ljus, neutral i en ton av beige eller rosa och läggs över hela ögonlocket och upp till ögonbrynen. Finast (tycker jag) är om det är lite lite skimmer i den.
Själv har jag min favorit från Estee Lauder i nr 10.
Till vardags är det den enda skugga jag lägger på ögonlocken.

Kajalpenna
Själv föredrar jag att använda en kohlpenna, men jag vet att många föredrar flytande. Min favorit är Chanels kohlpenna i svart. Med den lägger jag ett tunt streck precis vid ögonfranslinjen på övre fransraden. Ögat blir då mer markerat.
Mörkare skuggor
Om man vill få ett ”djup” i ögonen så är det snyggt om man vid ögongloben lägger den mörkare skuggan och suddar ut kanten. Samma skugga kan man lägga i yttre ögonvrån.
För den som vill ha ett sotat öga tar man fram dom svart/gråa färgerna och jobbar då mer över hela ögonlocket. En snygg kvällsmakeup men som jag tycker är svår att få till.
ANSIKTET

Primer
För att få ett ”jämt” underlag med lyster att lägga foundation på är det ett ”måste” med en primer. Där finns många bra märken att välja mellan, jag byter mellan Laura Mercier, Guerlain och nu Beauty Flash Balm från Clarins.
Primern läggs på efter dagcremen och före foundation.
Concealer
Vissa har mörka ringar under ögonen allt som oftast, vissa har det när dom sovit lite sämre och vissa har det inte alls. Vad ni än har rekommenderar jag en concealer som ljusar upp under ögat, som gör att man ser piggare ut. Läggs precis under ögat och strykes ut med fingret i lätta rörelser en bit nedåt.
Är även snyggt om man lägger den i nasolabialvecken (skrattvecken man har från näsan ner till hakan) för att få ett ljust och fint intryck.
Jag använder Teint Miracle från Lancome finns i tre olika färger.
Mascara
Finne en djungel av mascaror ute på marknaden och där är det verkligen personligt. Allt beror ju på vad man har för egna fransar att bygga på, vad man vill ha ut av mascaran, fylliga, långa, smala, tjocka.. ja ni vet att det finns allt man kan få i stort sett.
Själv bygger jag gärna fransarna på längden.
För att lyckas med det på bästa sätt använder jag även en primer till ögonfransarna.

Mascaran och primern jag använder just nu är Diorshow maximizer och Diorshow iconic overcurl

Foundation
Även här finns det en uppsjö från alla makeup märken vad gäller foundation. Här kan man välja BB cream CC cream, som inte är så täckande, sen finns det dom som är lite mer täckande, väldigt täckande, dom som är matta för fet hy osv. Här är det väldigt viktigt att man provar sig fram för att se och känna vad som passar ens egen hud. Oftast kan man få prov med sig hem från butiken så man kan testa hemma.
När det gäller foundation  har jag hittat den ”perfekta” för min hy i TEINT MIRACLE från Lancome. Ger mig en lagom lyster och täckande känsla. Jag har två olika färger, en som jag har på vintern, en på sommaren och en i perioden mellan då man fortfarande har lite färg kvar efter sommarsolen.
Dom dagarna jag inte vill vara så målad, när jag bara slappar i myskläder men ändå vill känna mig lite fräsch så brukar jag använda Énergie Éclat Multi-Lift, enkelt kan man säga att det är en dagkräm som är ”upplyftande” med färg i, även den finns i några olika färgnyanser.
Penslar
Som jag nämnde i början och som ni sett vid vissa bilder så ligger det borstar med, det är som sagt jätte viktigt med bra borstar, borstarna jag använder för att lägga ögonskugga köper jag på Face.
För att få det bästa resultatet när det gäller foundation så använd en foundationborste, den bästa, som jag tycker, och som ofta är omskriven när det gäller tester är den från Make up store.

Rouge
Ger det sista upplyftande och fräscha tuchen i ansiktet. Här kan man framhäva kindbenen och bli riktigt ”rosig” frisk och fräsch, här väljer man färg efter tycke och smak, men tänk på att inte överdosera så ni ser ut som en påskkärring 😉 låt gärna rouget gå ton i ton med läppstiftet eller glanset. Till fest/kvälls makeup kan man gärna använda en liten djupare färg, medans jag själv föredrar en ljusare och softare på dagtid.
Här nämner jag gärna märken som Lancome, Clarins, Dior, Chanel….

Puder
När all makeup är lagd så är det dags att se till att den sitter där den ska under flera timma framåt. Det gör man genom att använda ett puder, antigen löst puder eller i kakform. Själv föredrar jag kaka. Min absoluta favorit just nu, som ger en perfekt lagom lyster är Chanels Les Beiges även den finns i flera färger.

KYSSÄKTA LÄPPAR
Det kan man i och för sig måla sig till, men det är svårt, jag tycker man ”sliter” bort både stift och glans ganska fort, men det är ändå det som gör att makeupen blir helt ”klar”. Det är ju så snyggt med det där ljusa glanset, det i lite mera färg eller dom riktigt röda fina läpparna. Tänk bara på att om ni har en väldigt mörk ögonmakeup kan det bli lite för mycket med röda läppar. Men allt är som baken…. Less is more?!
Ni känner själv vad ni passar och trivs i. Själv har jag svårt för att ha mycket färg på läpparna, medans jag på andra kan tycka att det är SÅ snyggt!

Jag vet inte om ni har blivit så mycket klokare, men jag hoppas jag har hjälpt er lite grann för att få en bra grund till en fin makeup. Och ni vet att ni alltid kan kommentera eller maila så försöker jag svara och hjälpa er på bästa sätt.

Ha nu en riktigt fin tisdag <3

KRAM

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

9 thoughts on “TISDAGSTIPSET

 1. Åh, gud jag får nog gå kurs hos dig:) Jag tjoffar oftast bara på lite foundation (samma som du) och mascara. Om ens det. Många gånger räcker inte tiden till något alls. Men det blir säkert lite bättre när den vilde bebisen har vuxit till sig aningens. Sen känner jag inte att jag behöver lika mycket make up här i Spanien som jag gör hemma. Tusen tack för användbara tips!
  Kram
  Rebecca
  http://pilotfrun.se

 2. Oj, det var mycket att lägga på minnet. Måste erkänna, jag fuskar och lägger mig med smink i ansiktet VARJE fredagskväll. Då är jag sååå trött. Men jag ska börja följa dina råd om peeling och ansiktsmask, det lät både lätt och enkelt och som ger ett snabbt resultat.

 3. ÄLSKAR inlägg som detta!! Jag är ju rena hudvårds narkomanen 😛 Jag älskar att tvätt, pejla, kräma med än det ena & det andra.
  Hudvård får lov att kosta för mig. Absolut inget kan få mig att må så ruttet på toppen av min dåliga kropp, som dålig hud. Jag vårdar alltså min ömt 😉

  Så ömt att jag inte gillar speciellt att sminka mig ofta….. du vet, smutsa ner huden *haha*
  Händer inte att jag lägger mig med smink, jag hinner nämligen inte mera än hem, så måste jag tvätta ansiktet.

  Jag har stort sett bara bra smink & bra penslar. Har kärat ner mig i Art Deco efter att ha använt MAC i flera år (plus lite annat).
  Men jag sliter med foundation!!! Jag blir tokig. Jag har blandhud & antingen blir jag torr & killig av foundation eller så blir jag blank.
  Den bästa för mig är egentligen dermalogica treatment foundation, men den sitter så dåligt. Det är väl där primer kommer in!?? Jag har en, från I.D men den luktar pyton, så jag använder inte det…. Får kolla in dina lite närmare.

  Kanon inlägg, ja tack till flera sådana 😀

  Kramar i massvis

  ps. du borde skriva hur viktigt det är att TVÄTTA penslarna, otroligt hur många som slarvar med det!! ds

 4. Tack för tipsen, något som jag verkligen behöver för jag är så dålig på det här med hudvård o makeup. Har blivit bättre sen jag fått tips i bloggvärlden men fortfarande blir jag urstressad när jag behöver köpa något nytt. Vad ska jag välja i denna djungel liksom?? Hoppas du mår bra efter din operation. Krya på dig kramisar Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »