0 0
Read Time:2 Minute, 57 Second
Är ni baksugna?

Då har ni kommit helt rätt idag, tänkte nämligen bjuda på lite goda bakverk som passar till alla tillfällen men nu till julen kan det vara roligt att ha något nytt på dessertbordet.
Har ni några bra recept får ni gärna dela med er av dom!

En av favoriterna här hemma är Cheescake

CHEESECAKE

3 ägg
3 dl grädde 
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 förp fhiladelphiaost
6 digestive kex

1. Vispa grädden
2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker
3. Vispa äggvitorna till hårt skum

Använd 3 olika skålar

Rör ner osten och vispgrädden i skålen som ni vispat äggulor, socker och vaniljsocker i. Rör sist ned äggvitorna

Smörj en pajform, riv digestivekexen i ett rivjärn, fyll botten med hälften av kexen. Gör detta moment innan ni börjar göra cheesecaken.  Häll sedan över smeten och lägg resten av kexen ovanpå kakan.
Ställ i frysen ett dygn innan servering.
Gott att ha till är mosade färska hallon.
NUTELLA FUDGE

Fick detta ljuvliga recept av en tjej på Instagram i förra veckan och var väldigt snabb att baka dessa då jag älskar nutella!

NUTELLA FUDGE

400 gr vanlig mjölkchoklad (går också använda med mint eller apelsinsmak i chokladen)
1 dl nutella
1 burk kondenserad mjölk
Havssalt

Smällt chokladen i vattenbad, rör sedan ner nutellan, därefter rör ni snabbt ner den kondenserade mjölken (den ska inte kokas innan)
Häll över smeten i en form med bakplåtspapper och strö över havssalt.
Ställ kallt och låt svalna, skär sedan i rutor.
Hur gott som helst!
Ingen jul utan KNÄCK

Jag vet att det inte är bra för tänderna, men en perfekt kokad knäck måste finnas på julen.
Jag gör min i mikron, enkelt och lätt!

KNÄCK I MIKRON

100 gr smör
½ dl vispgrädde
1 ½ dl socker
1 dl sirap
½ dl hackad mandel (kan uteslutas)
Istället för mandel kan man tillsätta polkagris, gotteligott!
Blanda smöret, grädden, sockret och sirapen i en skål som tål värme och som är djup så det kan ”bubbla”.
Koka i mikron på full effekt ca 8-10 min, men gör prov i kallt vatten så ni känner att ni får den rätta sega konsistensen.
Tillsätt sist mandeln och häll sedan smeten i knäckformar.
Förvaras i kylskåp.
CHOKLADBOLLAR

Vem älskar inte chokladbollar? För mig är dom aldrig fel, kan ätas när som helst, vilken tid på dygnet som helst 😉
CHOKLADBOLLAR

6 dl havregryn 
2-3 msk kakao
3-4 msk starkt kaffe
2 dl socker
100 gr smör
1 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser och rulla till bollar, rullas i pärlsocker eller kokos
Jag förvarar mina i frysen
Ett recept som jag bakat av sedan barnsben.

BARS

Nyttiga bars kanske man inte i första taget tänker på att lägga på julbordet, men idag äter vi mer hälsosamt än tidigare och vill man inte göra stora bars kan man skära dom i mindre bitar och lägga på dessertbordet.
Själv bakade vi dessa i helgen som Filip skall ha som mellanmål i skolan.

BARS

12 st äggvitor
2 st bananer
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
2 dl skalade sesamfrön
4 dl cashewnötter
6 dl havregryn
15 msk kakao
50 st torkade aprikoser
4 tsk vaniljsocker
600 gr mörk choklad

Blanda alla ingredienser, hacka nötterna innan, vi vispade med en elvisp.
Lägg smeten i en ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut den. Bryt sen chokladen i småbitar och täck över smeten.
Tillagas i ugnen på 175¤ i 20 min.
Ställ svalt, när chokladen stelnat skär ni dom i bars eller mindre rutor.

OBS!
Receptet är x4 mot ordinarie recept då vi ville fylla en hel ugnsplåt samt få dom 
”bars tjocka”

Hoppas nåt faller er i smaken och att ni provar nåt av dessa godingar!

Men som sagt, skriv gärna till mig om Era favoriter här till julen.

Tjingeling

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “TISDAGSTIPSET

  1. Vilka härliga och smarriga tips. TACK!
    Perfekt för mig som är gravid och sötsugen. 🙂
    Skall ha gäster på söndag, kanske ska göra din cheesecake då. 🙂
    Ha en fin tisdag söta du!
    KRAM
    (tack för fina och värmande ord hos mig)

  2. Å då måste du göra cheesecaken, den kommer göra succé ;- om du vill nu när det är jul kan du ta pepparkakor istället för digestivekex… blir också jättegott 😉

    Hoppas att du mår bra fina Johanna!

    Kram
    Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »