0 0
Read Time:3 Minute, 33 Second
DIY JULKLAPPAR

Då var det tisdag igen och vi kommer bara närmare och närmare jul.
Visst är det härligt?
I dag tänkte jag tipsa er om lite julklappar ni kan ge bort men som ni kan ”göra” själv, en fin kartong med lite goda ”hemgjorda” saker. Vad tycker ni om det?
 Kanske den mest uppskattade julklappen?
Det är ju oftast så när man ska köpa julklappar så börjar man inse att personerna man ska ge klapparna till har ”allting” och önskar sig dessutom ingenting.
Då tycker jag att det är roligare att göra någonting själv, sen behöver man kanske inte baka allt själv, men att det är ett ”hemma” tänk bakom julklappen.
Glöggbrickan
En jullåda med glögg, glöggmuggar, lite godis och en bricka!
Mina glöggmuggar är från Indiska (förra julen)
Glöggen är årets blossaglögg
Brickan kommer från Nicolas Vahé

 Dom här nötterna kan jag varmt rekommendera att ha till glögg och julbord, fick min påse med från Selected Style när jag beställde mina varor sist, my god så goda dom var!
Russin och nötter täckta med choklad!
En perfekt present!
Ostbrickan
Varför inte en ostbricka?
Brickan kommer från House Doctor
Fikon marmeladen är från Ica
Passion & coconut kommer från Nicolas Vahé
Här har jag en Gruyere ost som är den bästa (om ni frågar mig) när det gäller plockost och marmelad.
Och till det en god champagne
Blomma och ljuslyktor
 En fin blomkruka med en annorlunda växt och matchande passar i dom flesta hem och är uppskattat.

 Dekorera gärna nåt fint runt blomman också
Krydda tillvaron
Nicolas Vahe´s fantastiska kryddor
Här måste jag passa på att göra reklam för mina gamla hemtrakter, i Ljusdal, där jag är född och uppvuxen, finns en inredningsbutik som heter Kardemumma, där blir det alltid ett besök när jag är hemma.
Nu har dom dessutom öppnat en webbshop, där dom bland annat säljer dessa kryddor.
Webbshopen hittar ni Här
Eget godis

Ni har ju tidigare fått lite recept på godis som kan användas under julen och bra till presenter. I dag tänkte jag ge er ytterligare några recept, bakade dom själv i helgen… amazing!
Saffrans Bounty

Boxarna är från House Doctor och ligger i 3-pack i olika storlekar
Finns att beställa på Kardemumma och på Tullhuset

Recept
ca 20 st

3 rejäla msk kokosfett
1 dl sukrin
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk
200 gr riven kokos
1 paket saffran
100 gr mörk choklad 70 – 80%

Smält sukrin och kokosfett i en kastrull, här måste ni vara med och passa så det inte blir för varmt, bränns väldigt fort och smeten blir inte flytande utan bara lite tjock. Tillsätt kokosmjölk, grädde, kokos, saffran och rör ihop allting. Ställ kallt 1 timme. 
Forma degen till små bitar och ställ i frysen en timme.
Bryt chokladen och smält i ett vattenbad.
Doppa bitarna i chokladen och förvara i kylen
Saffransmuffins med färskost och granatäpple
Recept
ca 9 st med stora muffinsformar

300 gr mandlar
1 dl kokosmjöl
1 paket saffran
1 tsk vaniljpulser
1 tsk bakpulver
1 dl sukrin
50 gr smör
2 dl grädde
2 ägg
Topping 2 msk färskost + 2 msk kesella, granatäpplekärnor och clementin

Sätt ugnen på 175¤
Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare.
Blanda mandelmjölet med kokosmjöl, bakpulver, vaniljsocker och sukrin. Smält smöret och häll i saffran. Blanda ner i smeten tillsammans med grädden. Vispa äggen poröst och vänd ner i smeten.
Fyll muffinsformarna till drygt hälften med smet.
Grädda i mitten på ugnen i ca 25 – 30 min.
Låt svalna
Blanda färskosten och kesellan.
Fördela på muffinsen.
Toppa med granatäpplekärnor och en clementinklyfta.
Chokladkrisp

Recept
ca 30 st

250 gr blandade nötter
(t.ex cashewnötter, hasselnötter, pistagenötter, mandel, valnötter)
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solrosfrön
1 msk rapsolja
1 msk vatten
2 dl kokoschips
100 gr mörk choklad 70%
En nypa salt

Sätt ugnen 200 grader.
Hacka nötterna i grova bitar och lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form tillsammans med frön, blanda rapsolja, vatten och salt, häll över blandningen och rör/blanda. Jag gjorde det med händerna, blandade allt på plåten.
Rosta i ugnen ca 15 minuter, ta ut och låt svalna.
Häll allt i en skål och blanda ner kokoschipsen. Jag hittade inte kokoschips så jag tog kokosflingor.
Smält chokladen och blanda ner den i nötblandningen.
Klicka ut i små minimuffinsformar.
Ställ kallt så dom får svalna.
Förvaras kallt.
Det var vad jag hade att erbjuda denna tisdag, hoppas ni fått några tips till julklapparna eller till glöggminglen.
Happy tuesday!
KRAM





Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “TISDAGSTIPSET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »