0 0
Read Time:4 Minute, 49 Second
Och 8 kg lättare!

Välkommen måndag och godmorgon alla läsare! Hoppas ni haft en skön helg och fått vila upp er ordentligt. I dag tänkte jag berätta för er en om resa jag gjort med mig själv under hösten. Jag har tidigare valt att inte skriva om det eftersom jag inte visste om jag skulle klara av det, men nu har jag nått mitt mål.
ULRIKA DAVIDSSONFör bra precis 15 veckor sedan tog jag kontakt med Ulrika Davidsson, Sveriges matguru nummer 1 och som skrivit åtskilda kokböcker.
Första gången jag kom i kontakt med henne var när Ulrika och Ola Lauritzon gav ut sin bok om GI för många år sedan, jag och en väninna läste och följde den slaviskt och gick ner ofantliga kilon. Efter den boken och den trenden, som fortfarande håller i sig har det kommit nya ”mattrender” på marknaden.
Anledningen till att jag den här gången tog kontakt med Ulrika var för att jag behövde ha hjälp med att gå ner dom där kilona som sakta smugit sig på sedan i våras, ni vet när grillningen börjar komma igång, man tar ett glas vin här, lite champagne där osv. man tror att man har kontroll på läget men sen när man märker att kläderna i garderoben har krympit så mår man inte så bra längre! Många av er känner säkert igen det där.
Så för 12 veckor sedan klev jag in till Ulrika, ställde mig snällt på vågen och lät mig mätas. Det var för mig ingen rolig syn men kände mig väldigt peppad till att börja min resa.
Sagt och gjort, dom första två veckorna började med ett Kickstarts program med meny och kostplan för två veckor framåt. Det var inga problem alls att följa dessa recept, dessutom väldigt goda, redan efter två veckor hade jag minskat mycket i måtten samt gått ner 3.4 kg, vilket jag var väldigt stolt över. Efter dessa två veckor la vi på ytterligare två veckor fast med lite annan variation på maten. Jag fortsatte att drastiskt minska i mina mått men vågen stod helt stilla, vilket jag tyckte var väldigt frustrerande. Dum som man är, i alla fall jag, tittar mer på vågen än kroppsmåtten, men det fick jag bevis på då att det inte alltid är det som räknas.
Sagt och gjort, jag fortsatte ytterligare två veckor, måtten minskade men ingenting på vågen. Men jag tänkte verkligen inte ge upp! Det är så många gånger man tänker att man ska försöka gå ner i vikt, jag börjar på måndag, men så kom nåt i vägen så man skjuter på det några dagar till osv. Sen har jag även haft en tendens till att tröttna när det inte snabbt visar något resultat. Men som sagt, den här gången skulle jag inte ge upp, sen är det ju alltid lättare när man går på ett program, där man träffas varannan vecka, väger sig och träffar andra i samma situation, då skärper mig sig på ett annat sätt.
Jag hade vid det här laget minskat 10 cm i både mage och stuss och kände mig väldigt bekväm i min kropp. Men än var inte resan klar och målet nått.
Skall tilläggas att målet för mig med den här resan var att:
– gå ner i vikt
– ta bort sötsuget
– bli piggare
När dessa veckor passerat så skulle vi försöka smyga in i 5:2 dieten, det som man tidigare bara hört om på tv och läst om i tidningarna, dieten där många tror att man inte får äta nåt två dagar i veckan. Men så är icke fallet.
Ytterligare några veckor gick och det fungerade alldeles utmärkt med 5:2, och det är nu den kostplanen jag följer idag och kommer att fortsätta med. 
Vid vårt sista möte här, 12 veckor senare, har jag alltså tappat 8,1 kg i vikt och omformat min kropp helt, jag är piggare, har inte lika stort sötsug och har minskat dom kilon jag ville.
Jag kan med varmt hjärta rekommendera denna typ att kost och jag är så glad idag att jag tog mig i mål, att jag inte gav upp och att jag känner att det blivit en livsstil, inte en bantningskur som man sen vet att man går upp igen när man börjar äta.
Jag kan idag känna att jag längtar till mina fastedagar och känner även att jag inte längre har dåligt samvete om jag vill stoppa i mig lite godis eller fikabröd.
För Er som går i samma tankebanor, som vill försöka gå ner dom när extra kilona som satt sig, var inte rädd att ta hjälp, det är mycket lättare med någon som vägleder en till sitt mål.
Ulrika startar nya kurser med jämna mellanrum, jag vet att hon redan på torsdag (28:e) denna vecka i Stockholm startar upp en grupp.
Före Er som vill få inspiration och mer kunskap om det här med Kickstarten så kommer Ulrika
  Lördagen den 18 januari
på Radisson SAS Frösundavik i Stockholm
hålla en föreläsning om detta  i samband med att hon ger ut sin nya bok som handlar om olika kickstarts metoder och dess funktoner.
Gå gärna in på Ulrikas hemsida och läs mer.
Sidan hittar ni Här

FÖRE OCH EFTER

Och kom ihåg en sak, det är ingen annan som kan bedöma om man ska gå ner i vikt eller inte, det är personen själv i fråga som måste ta det beslutet!
Jag är i alla fall nöjd, glad och stolt över den resa jag gjort under hösten, nu börjar nästa utmaning, och många gånger den svåraste, att behålla vikten!
Nu när jag klarat detta mål kommer jag att ta upp min träning igen som jag saknat, även den här gången med bästa PT:n D-Flex
Önskar Er en härlig måndag!
KRAM
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

30 thoughts on “12 VECKOR SENARE ….

 1. Ååh du är helt fantastisk, tack för att du vågar lägga före och efter bilder det peppar verkligen till att man kan om man bara vill. Som jag sagt tidigare så inspirerar du verkligen med ditt sätt att blanda dyrt med billigt 🙂 ha det så jättebra ! Mona

 2. Gosh människa, vad duktig du varit!! Och vilka härliga bilder du bjuder på!! Jag har ju själv anammat Ulrikas recept (hon är min ”guru”)och har flera av kokböckerna, följer GI sen snart 2 år men har tappat fokus. Jag gick ned ca 6 kilo med ”6 kilo på 6 veckor” boken, men sedan sensommaren har jag gått upp 2, kan verka lite men det är åt fel håll, jag hade tänkt gå åt andra hållet. Som du säger, det är inte vikten som är allt, jag tränar ju en hel del och vet ju att måtten och styrkan hänger ihop – men vill ha koll på vikten av andra hälsoskäl än själva looken. Jag gissar att du inte försakat så mycket under den här tiden utan kan äta ut och ”lyxa till det” även med GI mat osv. Vore kul om du har några favoritrecept att dela med dig av, eller hur du planerar en dag. Jag har kommit på att jag är lite av en 16:8 person när jag jobbar hemma, vilket är ett ok sätt när man inte gör av med så mycket energi.
  och tänk vad kul att ses senare i vinter!! kram Milla

 3. Men Ååååå säger jag bara VAD fantastiskt bra gjort!!
  Dum är ju dunderfin!! Toppenbra gjort och var stolt! Måste vara jätteskönt att vara piggare och
  inte ha sånt sötsug (som vi tjejer nog ofta har;))

  Stor kram!
  Adela

  1. Tack 😉

   Ja vi har visst en förkärlek för sötsaker, det bästa nu med den här kosten är att jag kan unna mig ibland, men det är inte ens lika gott längre.

   Kram
   Helen

 4. Men wow, wow, wooooow, ett sådant arbete. Jag är också sådan, inget resultat ..då ger jag lätt upp. Och ja, jag tittar också ner på vikten. Nu klarar jag mig bra med att hålla den då jag byter ut samtliga mål mot Herbalife. Dels för att hålla koll på vikten samt för att kunna unna mig något gott lite då och då. Är dålig på det där att handla rätt råvaror etc. och så har jag ju börjat träna…då gick jag upp i vikt……Ska inte heller ge upp, men några före och efter bilder är jag inte modig nog att bjuda på ! Heja dig!!!!
  Kram jess
  http://www.annorlundaunderbara.com
  Den som sa……

  1. Gullig du är!
   Nej kämpa på, ge inte upp, man är så nöjd när man kommer över den värsta perioden, för att inte säga hur nöjd man är när man nåt sitt mål…

   Heja heja!

   Kram
   Helen

 5. Bra jobbat. Jag har märkt på dina bilder av veckans kläder att du gått ner mycket i vikt. Jag jobbar tvärtom på att försöka gå upp några kilo. Men det går trögt. Ha en bra vecka krm
  Louise

 6. Tänk att du vågar bjuda på dig själv så där, helt fantastiskt. Man ser ju stor skillnad och du är jätte fin, men det viktigaste är ju att du är nöjd. Jag tror många med mig blivit peppade av ditt inlägg. Tack!!!

 7. Vad imponerad jag blir!!!!! Du har möjligtvis inte lust att dela med dig av vad du åt en ”normal” dag? Kram Linda

  1. Tack Linda!

   Startar alltid dagen med ett glas ljummet vatten med färsk pressad citron i.

   En normal dag kan jag till frukost äta youghurt med lite musli och färska bär, eller två ägg som jag delar och blandar med 1 msk majonäs. När jag äter ägget tar jag även en ½ grapefrukt till.

   Till lunch kan det bli kesoplättar med grädde o färska bär, lchf pizza som jag bakat själv. Egen gjorda sillinläggningar i fyllda paprikor.

   Till middag äter jag kött eller fisk, gärna lax med sallad till, ruccola, parmesan mm.

   Finns många bra recept i Ulrikas alla böcker samt i 56 kilos kokbok.

   Kram
   Helen

 8. Grattis till att du har lyckats! Förstår att du känner dig nöjd! Den sidan måste jag gå in på. Jag är något av en jojo-bantare – 5 kg upp och 5 kg ner! Irriterande, för just de där kilona gör en storlek mindre eller större. Inte kul när man plockar fram något man inte haft på ett tag och ”hoppsan” vad har hänt här då??!!??
  Ha en fin dag!
  Ulla-Bella

 9. Så jättebra jobbat och modigt att du delar med dig. Tycker som många andra att du var jättefin innan viktnedgången och jättefin nu också. Bra jobbet du är storartad! Själv en upp och ner människa och blir tokig på mig själv för det. Så man blir inspirerad av dig. Kram Maria

 10. trodde först du gjort en fettsugning,,, ja eftersom jag nyligen läste om ingrepp du gjort och hade så ont.
  Tycker du var helt perfekt innan , för smal ska man nog inte vara i en viss ålder,
  De e vad jag tycker lite för mager!!! Ha en fin kväll Mari

 11. Jag säger bara bra jobbat tjejen o du är otroligt snygg. Har själv ätit enl lchf i två år, dock inte för att gå ner i vikt utan av hälsoskäl, har aldrig mått bättre o ja vikten den håller jag precis där jag vill att den ska vara. Kramisar Tina

 12. Bra jobbat, men personligen måste jag påpeka att du hade en mycket hetare kropp innan viktnedgången.

  Smaken är som baken!

  //IFRÅN EN MAN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »