ASIATISK LAXGRYTA
I helgen provade jag på en alldeles fantastisk laxgryta som jag tänkte dela med mig av till er…
ASIATISK LAXGRYTA FÖR 4 PERS
4 laxfiléer som tärnas till kuber
7-8 dl vatten
1 dl soja (gärna japansk soya)
0,5 – 1 msk fiskbuljong
purjolök
ca 4 mellanstora morötter
1 finhackad chili
2 finhackade vitlöksklyftor
ca 0,5 dl finhackad ingefära
1 burk bambuskott
1 tomat
babyspenat
Salt
wasabi
risnudlar
Börja med att finhacka chili, ingefära och vitlöksklyftor. Skär sedan purjolök och morötter i större slantar. Sätt en gryta på spisen och fräs purjolök och morötter med lite matolja i några minuter. Tillsätt sedan vatten, soja, fiskbuljong, chili, bambuskott och en nypa salt.
Under tiden detta fräses i grytan kan ni tärna laxen och sätta på vattnet till nudlarna.
När grytan har kokat upp lägger du i laxbitarna och låter dom ligga i några minuter (går ganska fort) Risnudlarna kokar oftast på ca 3 min.
Lägg upp laxgrytan och nudlarna på en tallrik, garnera med babyspenat och tomatskivor…
Smaklig måltid!
Som avslutning på en god middag bjöds det på en kaffekarlsson och en choklad cookies.. Mums!
Ett litet tips till kvällsmiddagen!
Kram på Er!
Det såg super gott. Jag är lite tråkig på att prova något nytt men jag måste nog prova detta. Ha en fin kväll. Kram Anette
Det gör du rätt i Anette 😉
Kram
Mums, vem blev bjuden på denna goda middag ..?kramis D
U never know 😉
Kram
Det ser jättegott ut! Kram Stina
Laxgrytan snor jag gärna receptet på. Ser supergod ut. Och sen såg ju inte den sista bilden så dum den heller. Lite godsaker har ingen dött av. 🙂
Kram Linda