Vad sägs om nybakade linfröfrallor till frukost?
Det är väldigt sällan jag äter bröd. Dom gånger jag gör det är när jag äter hotellfrukost eller på helgen ibland, men väldigt sällan.
Men nu har jag ett recept som är betydligt nyttigare. Linfröfrallor med aprikoser. Så himla goda!
Är ni morgonpigga kan ni baka dom på morgonen, men jag bakade mina kvällen innan.
Dom här borde ni prova!
Linfröfrallor med aprikoser 8 st
5 dl mjölk
25 g jäst
2 msk pofiber
2 msk rapsolja
2 dl havregryn
1 dl linfrön
2 dl bovetemjöl
3/4 dl sojamjöl
3 msk psylliumhusk
½ tsk salt
5 torkade aprikoser, finhackade
Smula jästen i en bunke, värm mjölken, ca 37 grader, och häll över jästen, rör om så jästen löser sig.
Tillsätt sen dom övriga ingredienserna.
Blanda runt degen, låt stå en stund.
Låt sen jäsa under plast i 2 timmar.
Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20 min.
Sen tar ni det pålägg ni vill ha och njuter av frukosten 🙂
Hoppas det kommer att smaka!
Kram
Vilket härligt recept. Det måste jag prova. Kram
Underbart med lite nya recept. Dessa bakar jag till helgen. Kraaaam Inger
Du är så härlig Inger 🙂
Tack för att just du läser min blogg <3
Kram
Helen
Men vad smaskigt och nyttigt det ser ut, det måste provas! Tack o kram!
Oj så gott och nyttigt,det måste bakas. Tack o kram! <3