Nya pärlor

0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

En pärla i medelhavet

Ett nytt Dubai?
Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att höra att någon ”stuckit till Dubai” och det är väl fint i sig. Vi förtjänar alla en weekend med lite sol någon gång i December, och ifall det någonting Dubai har är det solgaranti. Men som de trendkänsliga och ombyttliga personer vi är kan det lätt kännas trist att åka till samma ställe som alla andra. Därför beslutade jag mig för att djupdyka ner i medelhavet i jakten på nästa glamorösa weekend-paradis.

En plats i solen
Jag tror det är många med mig som kan känna, speciellt nu i Januari, att det är lite för långt kvar till semestern. Under dessa tuffa månader är det viktigt att hitta något som får en fortsätta, och i mitt fall brukar detta innebära en drömresa. Jag letar runt och runt, i jakten efter den perfekta stranden där solen aldrig går i moln eller för den delen går ner. För många jag känner har den platsen varit just Dubai men det har aldrig känts som en plats för mig. Det är just avsaknaden av stranden som gör att jag valt bort öknen, och istället börjat fundera på Malta.

malta

Varför inte Malta!?
Framförallt är det kombinationen av stränder och en släng av lyx som lockar mig. Då ön är både italiensk och grekisk, har jag också ett visst hopp om att de kombinerat det bästa från båda köken. Både souflaki och gelato, så att säga. Malta har också en underskattat glamour som det sällan pratas om. I och med att ön har befunnit sig lite i skymundan av större öar och länder runt omkring skall det heller inte vara lika hektiskt här som det ofta är på medelhavsöar när solen tittar fram. Det lär också finnas en enormt fin lagun på den västra delen av ön, kallad för den blå lagunen. Marknaden 
kanske är av den sämre medelshavstypen men jag har inte riktigt kunnat vaska fram ett bra svar på just denna punkt.

pokerstar

Bild: Pokerstars.se
Fint hotell på Malta

Det lär dock finnas en fin fiskmarknad för den som tycker om att strosa bland fiskar och vattumän. Kanske något för din inre Göteborgare? För den historie-intresserade finns det diverse grekiska tempel som ramas in av cypresser och citronträd. Men framförallt lockas jag av Valetta, huvudstaden som idag är en av de bäst bevarade 1700-tals städerna I Europa. Detta i kombination med enormt vackra havsklippor kanske gör att väskorna packas och flygbiljetterna bokas till Malta senare i år.

malta 1
Valetta lär ha en helt egen charm

Ett svårt beslut
Som vanligt kommer det att bli svårt att bestämma sig för exakt var resan går när svenskarna bara måste till solen. Jag tror dock att Malta med sin tillbakalutade medelhavscharm kan vara något för de flesta av oss att fundera på. Varma stränder och kalla glassar under ett svajande parasol är trots allt det som får många av oss att vakna och gå till jobbet på morgonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

6 thoughts on “Nya pärlor

 1. Hej och god kväll fina du. Såg just att du funderade på Malta. Kan nog vara bra men då måste du nog välja Valetta. Vi bodde i Bugibba och det var inte roligt. Frukosten bestod av pocherade ägg vita bönor i tomatsås vitt bröd och svagt kaffe. Men det finns naturligtvis bättre ställen. Ändå bodde vi på fyrstjärnigt. Nej nåt JAG verkligen kan rekommendera och som vi älskar och återvänder till är Madeira. Ett uhelt underbart ställe. Hoppas du hittar en fin resa. Kram Inger

 2. Ja Madeira var fantastiskt! Var där första ggn i september. Bodde på the Vine som var fantastiskt. Överhuvudtaget Portugal är ett underbart resmål som har allt. Sol, bad och vackra vindistrikt.
  Hälsn
  Eva

 3. Åhhh, så härligt med en resa till varmare breddgrader…. Men min make är inte redo för en utlandsresa ännu… Får vänta in honom först, till han är ”återställd” <3
  Söndagskram från Kate

 4. Härligt att leta nya semesterpärlor 🙂
  Jag har en kollega som har hus på Malta så jag har sagt att när de känner sig redo att börja hyra ut sitt hus så vill jag få chansen att hyra till min familj.
  Så även jag har googlat mycket på Valetta och Malta. Det verkar toppen!

  Ha en mysig söndag.
  KRAM

 5. Hej där, jag såg just att du vill åka till Malta, jag och Love var ju där i jul och jag kan bara säga att vi kommer INTE åka tillbaka och det lugna mysiga vid Medelhavet inte finns på Malta men det finns en del godbitar om du vill kan du gå in på min blogg och semester så finns det lite om den resan där =) Men du ska bilda din egna uppfattning om ön. Trevlig resa kram Monica

 6. Hej!
  Håller med Monica ovan,ALDRIG mer Malta! Till Dubai däremot längtar jag, där finns allt, härlig shopping,underbara stränder , restauranger i otrolig mängd och kvalitet! Dessutom rent och ingen kriminalitet att tala om.
  Tror verkligen att du hade blivit förtjust i det, jag längtade inte direkt dit heller innan jag varit där men nu tycker jag det är WOW!
  Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »