När det inte blir som planerat men man gör det bästa av situationen!

födelsedag

Ibland blir inte saker och ting som planerat, det har ni väl varit med om någon gång? Igår var en sådan dag! Och vissa saker kan man inte ändra på, som till exempel en födelsdedag! Fyller någon år den 7 februari så är det ju bara så ;-). Det oplanerade började egentligen i fredagseftermiddag, jag började känna mig lite konstig, det började klia så otroligt mycket i mina handflator och i hårbotten, men jag är inte den som springer till läkaren så fort det är nåt, jag är mer att det går över. Men det tilltog lite framåt fredagkvällen och jag kliade mig hejdlöst i handflatorna och det var som en eldsvåda som uppstod i händerna. Men det går nog över tänket jag igen… Kvällen och natten kom, jag och Lilla skatten kröp till sängs men vid 02:30 var jag tvungen att kliva upp och fortsätta klia och kände att jag började bli lite tjock i halsen, få lite svårt att svälja. Jag gick och la mig igen och lyckades somna om och vaknade sen på morgonen med lite smått panik i kroppen. Tog kontakt med sjukvårdsupplysningen som i sin tur tyckte jag skulle ringa 112, men inte jag! Jag ringde min närakut där jag bor istället, och 10 minuter senare låg jag på deras brits. Konstaterat en allergisk chock! Så där låg jag några timmar på förmiddagen med tabletter, inhalerande av adrenalin och bricanyl… men lite yr och snurrig tog jag mig hem framåt lunch för att med god hjälp och chaufför kunna ta mig till den bokade brunchen på Fåfängan. Kanske inte i mitt livs bästa form, men ack så trevligt, jag älskar ju födelsedagar. Bilder kommer från fåfängan i ett annat inlägg. Efter den härliga lunchen fortsatte kvällen hemma hos födelsedagsbarnet, dock för mig lite bakåtlutad och yrslig. Men det går nog snart över 😉

födelsedag 1

Söndagmorgon och jag mår betydligt bättre men får ta dagen med lite lugn och ro. En god frukost och i trygga händer så skall jag nog överleva den här dagen också, kanske sticka ut näsan i det vackra vintervädret.

Hoppas ni får en fin söndag!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

14 tankar om “När det inte blir som planerat

 1. Men oj vad du hade otur…men tur att du kom i trygga händer å fick hjälp…
  Hoppas du blir bra å att du vet vad som gjorde dig allergisk så att du kan undvika det i framtiden
  Soliga å blåsig vinterkram från Västerås

 2. Oh rackarns! Det var tur du kapitulerade och tog dig till sjukvården. Sånt där kan visst komma plötsligt av nåt man aldrig reagerat på förr. Hoppas du vet vad det var! Vila på nu, och kram!

 3. Hoppsan! Du hade tur att det inte blev värre, anafylaktisk chock är inte att leka med. Kanske fick du ngt du inte tålde när du opade armen? Hur som krya krya och sluta skrämmas!

 4. Usch så otäckt. Ja, sånt kan tydligen komma när som av vad som, fast man aldrig haft besvär tidigare. Tur det gick bra. Kram Inger

 5. Hoppas du mår bättre. Jag har själv råkat ut för anafylatisk chock. Då jag är allergisk mot bland annat hårfärg, nötter, mandel och getingar. Hoppas att utredning visar vad det är. Så att du kan undvika det. Stor kram och krya på dig
  Louise

 6. Hu så otäckt!
  Det var min första tanke, eftersom jag själv haft allergiska reaktioner.
  Inget att leka med…
  Skönt att du mår bättre nu.
  Va rädd om dig och ha en soft fortsättning på söndagen!
  Kram Anna

 7. Låter riktigt ruskigt. Hoppas du vet vad det kom ifrån och att du mår bättre nu. Allergi är inget att leka med.
  Stor kram till dig från mig
  Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *