Nutellabrownie kära vänner! Det var något att sätta tänderna i! Nu har jag gått och sneglat på det här receptet så länge, så imorse när jag vaknade hade baksuget också vaknat, det var ett tag sedan nu, fram med dom 4 ingredienserna som skulle vara, sen var det bara att sätta igång. Så där stod jag i morgonrock med nutella runt hela munnen, för man måste ju alltid provsmaka när man bakar, eller hur? Det är tur att ingen ser en när man står med ”handen i kakburken”. Resultatet av bakningen fick 5+, om jag själv får göra en bedömning. Smakade fantasiskt, så ikväll blir det Nutellabrownie och lite vaniljglass, kanske ett glas champagne också, framför tv:n. Självklart delar jag med mig av det enkla och goda receptet….
Nutellabrownie
375 g Nutella
2 ägg
Vispa ägg och nutella med en elvisp.
Rör ner
1 dl mjöl
1 nypa salt
Ta en låg och avlång form, smöra, ströa eller lägg bakplåtspapper i formen. Häll i smeten. Gräddas i ugnen 180* ca 15-20 min, beroende på hur kladdig ni vill att den skall vara.
Ta ut kakan och låt den svalna, sikta över florsocker, ringla över nutella. Mjuka upp nutellan innan antingen i mikron eller i vattenbad så den blir mer flytande.
Servera gärna med lite vaniljglass!
Ett tips är att baka den här kakan, köpa ett fint fat att lägga den på och ta med till festen, middagen eller varför inte en födelsedagspresent!
Njut av lördagkvällen raringar <3
Kram
Håller med, den är ljuvlig! Jag gjorde den dessutom glutenfri och den var lika god så.
Mums!!
Kram Kristin
Men åh så gott. Nutella är en favorit här… Jag försöker dock undvika sånt nu så jag har bakat lchf kakor idag (lite mindre onyttigt). Ha en skön kväll. Kram Suss
Tack för receptet. Det här kommer jag att testa.
Kram Mamma C
Det lät både gott, och ett recept som var riktigt enkelt och snabb-bakat!! Testas absolut… kanske redan till kvällsfikat! Önskar Dig en fin söndag!
Kram från Kate
Mmmm så underbart gott. Smarr till tusen. Kram Anette
Ser farligt goda ut 🙂