Hösten är här och då bjuder vi på en god fiskgryta!
Fisksoppa med saffran för 4 personer
Torsk 300 g
Lax 200 g
Kräftstjärtar ca 150 g
Räkor och otron för den som vill
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
½ msk olivolja
½ tsk fänkålsfrön
3 msk hummerfond
5 dl vatten
2½ dl matlagningsvin
2½ dl matlagningsgrädde (4%)
1 pkt saffran
1 dl matlagningsyoghurt
Färskt bröd
Dela fisken i 3 cm kuber. Strimla purjon, finhacka vitlök och skär morötterna i smala stavar.
Fräs det i olja. Tillsätt fänkålsfrön, fond, vatten, vin, grädde och saffran.
Låt det sjuda ca 10 min. Lägg i fisken och låt det sjuda någon minut tills fisken är.
Tillsätt kräftstjärtarna och smaka av med salt, peppar och chilliflakes. Jag hade även i några droppar av en starkare chilikryddad sås.
Servera med en klick yoghurt och färsk bröd
En alldeles utmärkt rätt att bjuda dina vänner på.
Kram
Som av en händelse har jag alla dessa ingredienser hemma. Så…in get att vänta på. Soppa får det bli. Tack. Kraaaam Inger
Du kommer att älska den 🙂
Kram
Helen