0 0
Read Time:46 Second

Hösten är här och då bjuder vi på en god fiskgryta!

Fisksoppa med saffran för 4 personer

Torsk 300 g
Lax 200 g
Kräftstjärtar ca 150 g
Räkor och otron för den som vill
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
½ msk olivolja
½ tsk fänkålsfrön
3 msk hummerfond
5 dl vatten
2½ dl matlagningsvin
2½ dl matlagningsgrädde (4%)
1 pkt saffran
1 dl matlagningsyoghurt
Färskt bröd

Dela fisken i 3 cm kuber. Strimla purjon, finhacka vitlök och skär morötterna i smala stavar.

Fräs det i olja. Tillsätt fänkålsfrön, fond, vatten, vin, grädde och saffran.

Låt det sjuda ca 10 min. Lägg i fisken och låt det sjuda någon minut tills fisken är.

Tillsätt kräftstjärtarna och smaka av med salt, peppar och chilliflakes. Jag hade även i några droppar av en starkare chilikryddad sås.

Servera med en klick yoghurt och färsk bröd

En alldeles utmärkt rätt att bjuda dina vänner på.

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

0 thoughts on “Höstens goda fiskgryta

  1. Som av en händelse har jag alla dessa ingredienser hemma. Så…in get att vänta på. Soppa får det bli. Tack. Kraaaam Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »