0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

KaDeWe eller som det egentligen heter Kaufhaus des Westens. KaDeWe ligger i Berlin och är ett av världens största varuhus. Kadewe är med sina 60 000 kvadratmeter Europas näst största varuhus efter Harrods i London  Det öppnades redan 1907.( Under andra världskriget havererade ett allierat flygplan in i takvåningen (1943) och varuhuset blev till stora delar utbränt.) Här ryms alla fina butiker från hela världen, det finns nog ingenting som fattas. Högst upp hittar man en gourmetavdelning som har runt 34.000 artiklar, här kan man hitta runt 1200 olika korvar, 1300 ostsorter, 3400 vinflaskor, 400 whiskysorter mm. På den avdelningen kan man sätta sig att äta någonstans i dom lyxiga restaurangerna eller köpa med sig maten hem. Här trängdes kostymprydda män med sina fruar. Förutom lite shopping i varuhuset var vi ju tvungna att även vi besöka denna gourmetavdelning, av en enda anledning, eller egentligen två, dels för att köpa lite Italiensk choklad och sedan för att sätta oss i Möet baren och njuta av ett glas champagne, eller rättare sagt en champagnedrink gjord på ice impérial, behöver jag säga att den var läskande god 😉
Så lägg KaDeWe på minnet!

moët

moët 1

moët 2

kadewe
Här hittar man alla olika sorter från Möet

Ett varuhus ni måste besöka om ni åker till Berlin.

Kram på Er!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »