0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

hamam

Ja Hamam alltså! Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så ligger vi inte på latsidan här nere, på kvällarna ligger jag och googlar för fullt och försöker hitta saker vi skall se och uppleva. Vi börjar ju alltid våra resor till Turkiet med att gå på Hamam, Hamam, eller turkiskt bad är ju en gammal tradition och är den turkiska varianten av ångbad, en slags bastu som ursprungligen kommer från antikens Rom. På dom riktigt ”gamla” hamamen går man omkring i ett speciellt skynke (inte kvinnorna) men männen som jobbar där och dom manliga besökarna. Det bästa är att hitta ett riktigt gammal badhus där dom utför Hamam, det är lite skillnad mot för när man går på ett hotell. I Istanbul tex finns det ett gammalt badhus mitt i stan som jag brukar gå till när jag är där, gammalt och redigt! Hamam betyder egentligen mummel och det är för att rösterna försvinner upp i kupolen när man pratar, för just i gamla badhus är taket format som en kupol. Så häromkvällen när jag satt och googlade så hittade jag ett gammalt badhus inne i Bodrum, det äldsta, som öppnades 1749. Klart vi var tvungna och prova det! Efter beachen hoppade vi på bussen in till Bodrum, med en karta som vi hämtat upp via nätet för att försöka hitta dit. Och visst gjorde vi det, det låg på en bakgata där två herrar tog emot oss. Först lite hamam och sen en avslutande oljemassage. Kan väl säga att Filip inte riktigt var bekväm att bara ha det lilla skynket på sig, han ville inte gå tillbaka dit, han ville ha badbyxor på sig 🙂

hamam 2

hamam 1

Men nu har vi ”hamamat” klart för den här gången.. nu skall vi ut på nya äventyr 🙂

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “We did it again…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »