palmarina 2

Yalikavak, för mig en riktig pärla på Bodrum kusten om man vill gå och ”spana” på alla fina båtar och allt lyx i överflöd. Jag vet att det är ytligt men ytlig förälskelse kan vara roligt ibland och när man går här nere i hamnen som för övrigt heter Palmarina så kan jag inte låta bli att förundras över hur människor har råd med dessa skapelser, ja dom gigantiska båtarna med dess motorer och besättning. Men det är roligt att se som sagt var och gudomligt vackert. Vi tog en tur dit med buss, vilket var vårt vanligaste färdmedel när vi var där nere. Först tog vi en buss in till Bodrum från Gümbet och där bytte vi till en annan buss som tog oss ner till Yalikavak. Resan totalt tog drygt en timme sammanlagt.  Väl nere i Yalikavak får man gå en bit innan man först kommer ner till själva hamnen och sedan ytterligare en bit innan man kommer in i själva Palmmarina. Men vi trivdes väldigt bra att gå och strosa omkring där, titta på alla båtar, alla människor tills vi slutligen gick in på en restaurang som hette Nusret Steakhouse som vi hade fått rekomnederad. Såg ut som vilken restaurang som helst när man klev in, men på andra sidan restaurangen uppenbarade sig en fantastisk ”trädgård” med bord och palmer som vajade i vinden. Helt magiskt men det var inte bara miljön som var magisk, allt var magiskt! Allt från upplevelsen, till personalen och servicen och maten. Jag kan ärligt säga att jag vet inte om jag ätit godare mat någongång och här fick vi även prova på äkta baklava.. ojojoj! Jag skall definitivt tillbaka innan jag lämnar denna jord :-). Kan ju heller inte låta bli att bjuda på några härliga pics från Palmarina.

Yalikavak

yalikavak 2

Palmarina

palmarina 3

palmarina 1
Även här kunde man göra sin egen Magnum

yalikavak 1

Yalikavak 3

palmarina

palmarina

palmarina

yalikavak 5

yalikavak 12
Den mysiga trädgården på Nusret Steakhouse

yalikavak 7

yalikavak 6
Ett glas moët i solnedgången

yalikavak 8

yalikavak 9

yalikavak 11

yalikavak 10
Baklava med pistage och vaniljglass, gotteligott!

yalikavak 15

yalikavak 16

När solen gått ned och mörkret lagt sig var det dags att lämna denna magiska plats, men jag säger som jag brukar säga, på återseende!

Det var det sista inlägget jag hade om vår resa till Turkiet och Bodrum, hoppas ni fått lite inspiration och tips och att ni bokar en resa hit 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

2 tankar om “Yalikavak”

  1. Men oj, vilket ställe!!???Jag var själv i Gümbet för ett par år sedan men allt detta missade jag. Nu blir jag sugen på att åka dit igen.. såklart!? Även min tonårige son trivdes här, som hittade en riktig vän i en av hotellets servitörer, kul!??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *