Brinner för två! Som jag skrev om tidigare så fick jag möjlighet att prova på Arlas nya färskost och i samband med det ingick en ”Brinner för två” att tillaga själv. Så i helgen så gjorde jag egen hallonsylt med ingredienser och recept som följde med och gjorde iordning lite goda smörgåsar. Till det dracks en god kopp te och ett glas fantastisk äppeljuice. Brinner står för en blandning av brunch och dinner och så gott som det var så kommer jag att använda detta när jag själv anordnar någon brunch vid tillfälle. Hallonsylten som jag gjorde på bland annat chiafrön blev gudomligt god!
Till frukost kan ni absolut servera rostad levainbröd med färskost och rårörd chia- och hallonsylt. Här kommer receptet på sylten:
Hallonsylt
1 dl vatten
2 msk flytande honung
2 msk chaifrön
225 g hallon
Blanda vatten, honung och chiafrön i en skål. Låt stå ca 10 minuter tills fröna har svällt. Rör om en gång under tiden. Rör ner hallonen.
Rosta brödet och bred på färskosten. Toppa med sylt. Mums!!
Bagelsen och den fyllningen gick inte heller smaklökarna förbi :-), här kommer recepten på den..
Bagels med lax och citronpicklad rödlök för 2 personer
Bagel (2 st)
150 g arlas färskost, dill & persilja50 g babyspenat
300 g varmrökt lax i skivor eller i bitar
2 msk rostade sesamfrön
Citronpicklad rödlök
1 stor rödlök
1 msk citronsaft
1 tsk flytande honung
salt
Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft och honung. Smaka av med salt. Dela bageln. Bred på färskosten och lägg på babyspenat och lax. Lägg på fröna och lägg ihop bröden. Dela av bröden på mitten.
Testa gärna detta, supergott!
Kram
Mums så gott detta såg ut. Tack för recepten.
Kram Mamma C