Grekiska nötfärsbiffar med fetaost tillagades häromkvällen, för att lite komma ifrån all kyckling och lax jag äter. Äter ju väldigt sällan kolhydrater och försöker därför välja mat där det passar med goda sallader till. Middagen till ära fick ju biffarna så god och saftig smak så då gick det bra med en liten lättare och enklare sallad till, men det blev gudomligt gott. Tänkte att ni skulle få receptet om ni skulle vilja prova…
Grekiska nötfärsbiffar med fetaost
10-12 biffar
1 kg nötfärs (jag använde 5%)
1 knippe färsk persilja
1 vitlöksklyfta
200 g fetaost
salt
svartpeppar
2 ägg
Vispa upp äggen lite lätt, tillsätt salt, peppar, persilja, vitlöksklyftan (pressad). Rör om, tillsätt nötfärsen, smula sedan ner fetaosten i smeten och rör om tills osten blandat sig med nötfärsen, stek biffarna och servera med sallad och tzatsiki.
I salladen hade jag blandad grön sallad, babyspenat, tomater och smulad fetaost.
Så gott att det är värt att prova 🙂
Tack för tipset, det lät jättegott!
Ha en mysig söndag och hoppas resan över till Gotland går bra.
Kram Ulrica