0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Blinier och champagne, fredagskväll, arbetsveckan är slut, man får slå sig ner i soffan och känna att man bara kan vara, man kan andas ut och få känna att det finns tid till njutning. Nu tycker jag man skall ta till vara alla veckodagar för att göra det man vill, man kan lika gärna äta Blinier och champagne en grå och regnig tisdag, men just förra veckan blev det på fredagskvällen. Många av er kanske till och med jobbade halvdag i fredags så helgen kändes lite extra lång.  Här hemma i min lilla Casa var det iallafall Blinier som stod på menyn och dom skulle naturligtvis tillagas alldeles själv, från grunden…. så ett snabbt inköp på affären och sedan hem för att avnjuta fredagschampagnen och lite ost medan blinierna tillagades och stod på jäsning…

blinier

Vill ni ha receptet på Blinierna….

blinier 6

Kommer här:

Blinier

3 dl mjölk
1 paket jäst (50 g)
2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
2 st ägg
1 nypa salt
50 g smör

Till servering:
Löjrom
Crème fraiche
röd lök
citron

Värm mjölken i en kastrull till 37 grader, smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och saltet.

Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 40 minuter.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och vitorna i smeten.

Grädda i stekpanna eller i en blinierpanna på medelvärme. Grädda på båda sidorna. Servera direkt med löjrom (jag hade sikrom), en klick crème fraiche, hackad lök och citron.

blinier 3

blinier 5

Idag har vi måndag, ny vecka och nya tag. Hoppas ni får en fin kväll!

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Blinier och champagne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »