0 0
Read Time:2 Minute, 36 Second

dermapen

Under ytan, eller närmare bestämt under hudytan finns det många lager att jobba på. När vi tvättar oss och peelar ansiktet är det bara det översta hudlagret vi kommer åt, överhuden, epidermis, men för att komma åt mellanlagret, dermis, som också kallas läderhuden behövs lite andra metoder. Jag skrev för en tid sedan att jag skulle prova dermapen, den relativt nya metoden för att ta bort bland annat solskadad hy och hud som behöver bygga upp nytt kollagen för att bli fast. Själv har jag i unga år solat väldigt mycket och har solskadad hud i ansiktet och för att komma åt detta kan man dels använda vissa krämer som gör att dom bleknar, men så fort man är i solen igen så kommer dom tillbaka. Ett sätt att få bot på detta är just dermapen som går längre ner i huden än var andra behandlingar gör. Nålarna i Dermapen kan gå ner mellan 0,25 – 2 mm ( till och med 3 men det är ovanligt). Förutom solskadad hy behandlar den Rosasia, Acne, Linjer, jobbar på fukt och ren skönhet. Metoden är snabbare och gör mindre ont än dom tidigare laserslipningarna om det är någon som provat på det. Beroende på vilka områden man är och jobbar på i ansiktet så varierar det hur långt ner i huden man går. Jag är förvånad över att behandlingen inte gjorde ont, det kändes, absolut, men inte så att det gjorde ont eller var obehaglig på något sätt. Jag gjorde två behandlingar i en kan man säga, dels så jobbade vi lite ytligare på den solskadade huden och sen gick vi djupare ner och gav huden en riktig vitamincocktail, en injicering fylld men vitaminer. Den här behandlingen kan dessutom alla göra, vilken hudtyp man än har då man inte på nåt sätt kan skada eller bränna huden. Nålarna skjuter ner som kanaler i huden och det är ungefär 1300 kanaler/sekund så det går väldigt fort. Behandlingen tar sammanlagt ca 45 minuter och i behandlingen ingår det också en skön och avsvalkande mask som avslutning. Lite små blodprickar kan det bli men det syndes i stort sett inte efter att jag haft masken på mig. Det man skall tänka på är ju att använda bra produkter den närmaste tiden efteråt, med tanke på att huden är ”öppen” så måste man vara försiktigt så inga onödiga produkter slussas ner i huden.

Man kan göra behandlingen som en kur och man skall då vänta ca 1 månad mellan behandlingarna, så min nästa behandling blir i december, och jag kommer definitivt att göra klart den här kuren. Skall man på fest och vill göra en ”quickfix” kan man göra en behandling med bara fukt så en fin lyster uppstår och makeupen får ”catwalk” effekt. Jämförde priserna innan jag gjorde behandlingen och helt klart så var Venue kliniken billigast. Gå gärna in på nätet och läs allt om behandlingarna hos Venue

Om ni vill prova på något effektivare än en vanlig ansiktsbehandling skulle jag rekommendera denna, varför inte sätta upp det på önskelistan till tomten?

Dermapen – den smarta pennan!

Ta hand om varandra och huden 🙂

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »