Nutellakaka som ingen Nutella älskare inte kan älska! Jag har visat det här receptet tidigare och det blev redan då succé för den underbara kakan med bara fyra ingredienser! Många har mailat mig och frågat om receptet igen så för att ni inte skall behöva leta i mitt arkiv bjuder jag på den igen. Jag bakade den förra veckan själv då jag bjöd på den på våran konferens tillsammans med lite vispad grädde och den blev väldigt omtyckt, tre stycken kakor gick nästan åt i ett nafs 🙂 Men här kommer receptet igen!
NUTELLAKAKA
Nutellabrownie kära vänner! Det var något att sätta tänderna i! Nu har jag gått och sneglat på det här receptet så länge, så imorse när jag vaknade hade baksuget också vaknat, det var ett tag sedan nu, fram med dom 4 ingredienserna som skulle vara, sen var det bara att sätta igång. Så där stod jag i morgonrock med nutella runt hela munnen, för man måste ju alltid provsmaka när man bakar, eller hur? Det är tur att ingen ser en när man står med ”handen i kakburken”. Resultatet av bakningen fick 5+, om jag själv får göra en bedömning. Smakade fantasiskt, så ikväll blir det Nutellabrownie och lite vaniljglass, kanske ett glas champagne också, framför tv:n. Självklart delar jag med mig av det enkla och goda receptet….
Nutellabrownie
375 g Nutella
2 ägg
Vispa ägg och nutella med en elvisp.
Rör ner
1 dl mjöl
1 nypa salt
Ta en låg och avlång form, smöra, ströa eller lägg bakplåtspapper i formen. Häll i smeten. Gräddas i ugnen 180* ca 15-20 min, beroende på hur kladdig ni vill att den skall vara.
Ta ut kakan och låt den svalna, sikta över florsocker, ringla över nutella. Mjuka upp nutellan innan antingen i mikron eller i vattenbad så den blir mer flytande.
Servera gärna med lite vaniljglass!
Baka! Ät! Njut!
Ha en fin måndagskväll, själv skall jag åka iväg och fixa mina naglar julröda och fina 🙂
Kram på Er!