Wienernougat blir nästa godisrecept! När julen är här tycker jag att man får baka hur mycket julgodis som helst och anledningen till att jag gör det är att jag tycker att det är så roligt, inte för att jag äter så mycket, men det är roligt att bjuda på och fint att ställa fram hemgjort godis. Wienernougat är dessutom så lätt att göra, endast tre ingredinser, en stekpanna, en kastrull och en form, kan det bli lättare? Vill ni ha receptet?
Kommer här…
Wienernougat
200 g wienernougat
200 g mörk choklad
100 g mandelflarn
Börja med att rosta mandelflarnen lite lätt i en torr stekpannan och ställ på sidan för att svalna medans ni smälter chokladen.
Smällt wienernougaten och den mörka chokladen över ett vattenbad på spisen, börja med nougaten, när den är smällt bryter ni ned den mörka chokladen.
Rör sedan ner dom rostade mandelflarnen.
Använd en form som ni klär med smörpapper, storleken beroende på hur tjocka ni vill ha dom, har ni en stor form kan ni göra dubbel sats. Detta recept är till för en liten form.
Ställ dom för att kallna, skär sedan upp dom i bitar.
Så där kära vänner, nu är det bara att sätta igång och göra lite julgodis 🙂