Nyårsdrink! Är ni liksom jag ”barnsligt” förtjust i champagne? Trots svagheten till denna fantastiska dryck så tänkte jag ikväll bjuda på en nyårsdrink som omväxling till champagnen. Antingen njuter man av den till tolvslaget eller så bjuder man på den som välkomstdrink, det gäller förstås att man tycker om Baileys, vilket jag då gör 🙂
Här kommer mitt lilla tips till nyårsdrink
Baileys Winter Treat
40 ml Baileys (original)
10 ml Ron Zacapa Centenario 23 eller någon annan mörk rom
20 ml grädde
20 ml sockerlag med pepparmynta
muskot
Gör en sockerlag i god tid genom att blanda en del socker med två delar kokande vatten. Lägg i torkad peppermynta och låt dra några minuter. Sela sedan sockerlagen och låt den svalna. Skaka alla ingredienserna med is och häll upp i ett Coupetteglas.
Toppa med lite muskot.
Skål!
Men åhhhh, det lät ju galet gott :). Om du kommer till mig då och skålar i champagnen, så kommer jag till dig och skålar i den här drinken *S*.
Gott Nytt År, vännen <3
Det tycker jag låter som en bra idé 🙂
Kram och Gott Nytt År ❤️
Låer toppengott, som omväxling till champagnen 😉
Kram Lena
Visst gör det 🙂
Hoppas du får en fin nyårsafton fina Lena!
Kram
Helen
Önskar dig ett underbart 2016. Vi håller alla tummar för det och att världen blir en lugnare plats också. 2015 var nog ett tufft år för många av oss. Men ur kaos föds kreativitet och nu börjar vi på ny kula.
Stor nyårskram med önskan om ett Gott Nytt År!
Maria