Kvällens vintips

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Periquita 3

(Detta är ett samarbete med The Wineagency)

Kvällens vintips kommer så här på lördagskvällen när det kanske är dags att börja laga lite mat. Idag tänkte jag tipsa om ett rött vin, Periquita. Periquita. Detta är ett samarbete med The Wineagency som har agenturen för vinet här i Sverige och som satsar stort inför årets 170 – årsjubileum för José Maria da Fonsecas vingård Cova do Periquita i Portugal. Det är alltid roligt att prova nya viner, framför allt röda tycker jag. För mig spelar det ingen roll vilken dag i veckan det är, vare sig det är 170 – års jubileum eller inte så finns det alltid något att fira ;-). I onsdags när jag stod hemma och lagade mat, ugnsbakad lax med en sallad på mango, tomat, koriander, lime, ruccola och babyspenat så fick jag impulsen att provsmaka Periquita, det var fantastiskt smakrikt. Ett ungt, friskt, lite syrligt vin med en underbar eftersmak. Blandningen med körsbär, plommon, viol, kakao och vanilj fick mina smaklökar att dansa salsa. Serveras gärna till rätter med lamm eller nötkött, så till laxen blev det inte det röda vinet, men före och efter maten till en bit mörk choklad var det ljuvligt. Det mest faschinerande är väl ändå att vinet buteljerades första gången 1850! Vingården exporterar idag sina viner till 70 länder. Ännu är inte vinet uppdrucket så ikväll blir det en god köttbit, lite potatisgratäng med en passande sås, en fräsch sallad och ett glas Periquita! Som man säger… När lördagar är som bäst 🙂
Vinet finns på systembolaget och kostar endast 89 kr. Vill ni läsa mer om det på Systembolagets hemsida så hittar ni det Här

Hoppas ni ser hur gott det smakar 🙂

Periquita

Periquita 2

Periquita 1

Så nu vet ni vad ni skall köpa för vin nästa gång ni är på Systembolaget!

Ha nu en riktigt fin lördagskväll.

Kram på Er!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Kvällens vintips

  1. Tack för vintipset. Önskar även dig en fin lördag. Själv mår jag inte 100 % bra men ska ligga och mysa i soffan dricka lite vin och äta en god ost och se mello.
    Har idag besök ett gårdsbageri och fikat. Skriver om det på min blogg. Du är välkommen in och läsa. Vet att du ibland är i Västerås. Detta ligger utanför Strömsholm. Väl värt ett besök. Då brödet var utsökt gott och härligt med människor som satsar även ute på landet. Ha det gott.
    Kram
    Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »