Ett gott middagstips!
Tänkte börja året med ett gott middagstips. Förmodar att det är fler än jag som är lite trött på julmaten :-).
Det här är ett tips som jag själv tycker är otroligt gott och där jag varierar proteinet bara.
Ibland gör jag lax till och ibland gör jag kyckling till.
Tipset jag pratar om är rostade rotfrukter med chèvrecreme.
Rostade rotfrukter med Chèvrecreme
Morötter
Palsternacka
Paprika
Rödbetor
Broccoli
Rotselleri
Här kan ni ta vilka rotfrukter ni vill….
Rosta grönsakerna i ugnen på 175 grader ca 20 min.
Tänk bara på om ni har olika hårdhet på rotfrukterna. Tex paprika och rödbetor läggs in dom sista 5 minuterna. Dom mjuka rotfrukterna behöver inte lika långt tid i ugnen.
Så du kan behöva lägga in rotfrukterna vid olika omgångar under dom här 20 minuterna.
Chèvrecreme
Chèvre
Creme fraiche
Salt
Honung
”Mosa” chèvre osten, rör ned den i creme fraischen tills det blir en slät kräm. Smaksätt med salt och honung.
För 2 personer räcker det med en ”puck” med chévreost och en förpackning creme fraiche.