Baka den här goda Banankakan, det här brödet är mer än gott! Bakade själv det häromkvällen (igen!). Jag har skrivit om Bananbrödet tidigare och gett Er receptet, men ni som missat det så kommer det här igen…
Bananbröd
3 – 4 stora bananer som är övermogna (mosade) ca 400 g
0,75 – 1 dl mandelmjölk (går bra med vanlig mjölk också)
1 ½ tsk vaniljextrakt (finns i glasflaska på bakavdelningen)
0,75 dl agave sirap
1 ½ msk vinger (jag använde äppelcidervinäger)
1 tsk bikarbonat
6 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5,5 dl havremjöl
1 msk kokossocker
Kokosolja
Avlång sockerkaksform
Blanda mosade bananerna med vaniljextraktet, mjölken och sirapen i en bunke.
Blanda sedan dom andra ingredienserna i en annan bunke och häll över blandningen med mosade bananerna och blanda ihop till en smet.
Smörj sockerkaksformen med kokosolja och häll i smeten i formen.
Grädda i ugnen i 175 grader i 33 min och stäng sedan av temperaturen på ugnen utan att öppna luckan! Låt kakan stå ytterligare 10 minuter.
Ta sedan ut kakan och låt den svalna innan du skär upp den och njuter.
Ät brödet som det är, helt neutralt eller njut med lite färskost och sylt eller marmelad
Kram på Er!
Åh, den såg riktigt smarrig ut.. måste testas :).
Kram