Ett svårt beslut är taget och idag är det dags

0 0
Read Time:3 Minute, 37 Second

operation 1

Åtta år senare är det dags!

Idag är en svår dag, en stor dag och en dag fylld med rädsla, tårar och ändå lite förhoppning om en bättre framtid. Bra precis åtta år sen, närmare bestämt på morsdag för åtta år sen, var olyckan framme. Olyckan som för alltid förändra mitt liv. Ett liv fylld med daglig smärta, ett liv som gått åt ett håll, åt det sämre! Jag har alltid varit aktiv, både före och efter olyckan, efter olyckan har jag kunnat springa, tagit PW och varit väldigt aktiv, men det sista året har allt bara blivit sämre och sämre, så pass mycket sämre så att jag idag ligger på operationsbordet för att få en fotprotes inopererad. Hur resultatet blir kan jag bara sia om, den operation som ska göras är relativt ny, just med den typen av protes, den har pågått i 5 år och görs bara i Falun och i Finland. Överläkaren från Falu lasarett som gör dessa operationer i Sverige kommer dock ner till Danderyds Sjukhus idag för ett genomföra den här operationen. Sen väntar gips och kryckor många långa veckor framåt och jag hoppas att det svåra beslut jag har tagit kommer att ge mig mindre smärta och större rörlighet.

För många av er som läser min blogg vet vad som hände den ödesdigra dagen för åtta år sen, för er som inte vet så ska jag kort berätta vad som hände.

Det var alltså i slutet på maj, på morsdag, för åtta år sedan. En otroligt varm och fin dag. Jag var ute vid Saltsjö baden, Vår gård, och solade på klipporna. När vi skulle gå hem för dagen, parerande på klipporna, tog jag tag i några grenar för att hålla balansen mellan två avsatser när grenarna gick av och jag föll rakt ner från klippsatsen. Studsande mellan stenar och träd ramlar jag till slut nere vid strandkanten där min fot slets av helt från benet. Mitt ben stack ut åt det ena hållet medan min fot hängde åt det andra hållet, den hängde kvar i benet endast med en liten skinnbit.
Ambulans tillkallades men dom vågade inte köra mig så dom kallade på en ambulanshelikopter som körde mig direkt till SÖS. Där visade sig det att det var en mycket allvarlig olycka, dom fick öppna foten vid två tillfällen på tre dagar för att försöka få rent såret och se så att det inte uppstod några fler komplikationer. Inga skruvar eller skenor kunde opereras in då allt var så förstört så det fanns inget att fästa i. Efter några veckor på sjukhus, några veckor i rullstol och sen några månader på kryckor började livet återvända, men inte det liv jag engång hade utan ett liv fyllt av smärta och tårar. Tårar som aldrig ville ta slut, tankar om varför detta hände, tankar om varför jag hade åkt dit just den dagen, tankar om att inte vilja leva. Det enda som fick mig att överleva var mina barn och mina föräldrar. Dom fanns ständigt vid min sida, både på sjukhuset och när jag kom hem. Kommer fortfarande ihåg den hemska känslan jag hade när jag kom hem från sjukhuset, känslan av att inte klara sig själv, inte kunna gå på toaletten, att inte kunna ta sig till affären och handla, jag var helt beroende av andra. På den tiden bodde min lilla skatt hemma hos mig så varje dag efter skolan fick han ta ut mig i rullstolen på en liten promenad. Han fick verkligen lämna allt vad kompisar hette den närmaste tiden efter att jag kommit hem för att ta hand om mig och jag såg att han led, led för att jag var i den situation jag var i och han så gärna vilja hjälpa mig och samtidigt led för att han inte alltid kunde leka med sina kompisar.

operation

Och idag ligger jag alltså här igen och jag är jätterädd över hur det ska gå, om det kommer att lyckas, om jag kommer att bli bättre än vad jag varit dom sista åren. Men en sak vet jag, att när jag vaknar idag finns mina barn vid min sida, mina två änglar och min kära!

Jag har gjort lite förinställda inlägg för att ni ska ha något och läsa om om det är så att jag inte är så pigg dom närmaste dagarna 🙂

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

28 thoughts on “Ett svårt beslut är taget och idag är det dags

 1. Å kära du, jag önskar verkligen dig det bästa av operationen! Fy vilken otäck olycka du varit med om visste inte det.Otroligt att du lever livet så fullt ut ändå! Många många kramar och tack för en mycket inspirerande fin blogg!!

 2. Ojojoj! ? Helen! Detta visste jag inte om att det hänt dig, jag har följt dig under några år nu men aldrig ett enda ord om värk eller att du mått dåligt efter detta otäcka som du varit med om ? Jag kommer att tänka på dig idag, & hoppas verkligen att allt går bra, självklart så kommer det att bli en tuff tid med rehabilitering men det klarar du av, har du gått genom detta så är du stark/hård som flinta, skickar massor av kramar som är fyllda med värme, kärlek, styrka, mod, & mycket ”jädrar annamma” för vägen tillbaka till ett bra liv utan smärta. ? ? ?

 3. Men oj! Det hade jag helt missat, vad fruktansvärt!
  Önskar dig all lycka till idag och håller båda tummarna att denna operation ska hjälpa så att du blir av med din smärta!

  Stor kram Kristin

 4. ? Många varma kramar och tankar till dig! Visste inte att detta hänt. Ibland vänds livet upp o ner på blotta sekunden och det blir aldrig mer som det en gång var. Du är en otrolig inspirationskälla för mig och säkert för många andra. Du lever livet till fullo och får en att tänka till att man ska njuta av livet varje dag. Tack för att du delar med dig av ditt liv och för all inspiration. Kommer tänka extra på dig idag. Jag hoppas att du får en snabb återhämtning och att allt går bra. Tänker på dig!
  Varma kramar ???

 5. Jag ryser när jag läser ditt inlägg vilken fruktansvärd olycka. Daglig smärta är fruktansvärt vet ju själv av erfarenhet och jag önskar av hela mitt hjärta att operationen lyckas och att du slipper all smärta. Tänker på dig. Stora och varma kramar Tina

 6. Oj vad du har gått igenom, hoppas verkligen att operationen kommer att hjälpa dig så du slipper smärtor. Håller alla tummar jag bara kan. Kram Eva

 7. Hej, vilken förskräcklig olycka och vilken resa du har genomfört för ett så rikt och innehållsrikt liv du har skapat trots den smärta du har burit på så länge. Jag beundrar ditt inspirerande mod och önskar dig all lycka till med din operation idag. Stor kram Katja

 8. Men snälla du, jag hade ingen aning om vad du varit med om. Jag tänker på dig och önskar av hela mitt hjärta att operationen kommer att göra dig bättre. Jag låg själv på operationsbordet för några månader sedan och opererade bort en tumör i käken så jag vet hur det känns att inte veta hur det blir sedan. Din trevliga blogg förgyller min vardag och jag väntar på att ”se” dig igen här. Styrkekramar

 9. Åhh stackars Dig H?lider verkligen med Dig! Vet hur livet kan vända på bara några sekunder. Ramlade ju själv baklänges för drygt 2 veckor sedan och bröt höger handled. Glad att jag inte blev värre skadad. Hur tufft det är att få klara sig själv utan hjälp i hemmet eller åka o handla. Håller alla tummar jag kan för att Allt ska gå bra för Dig!!??Fruktansvärd olycka du råkade ut för. Såå grymt!! Din blogg ger mig Inspo,glädje och tips och har läst den sedan jag själv började o minns att Du skrev en kommentar på min Pinkladycookbook sedan dess har jag gällt dig på Din resa. Lycka till o vi är många som tänker på dig. Stor kram ifrån Pinklady ???

 10. Jag önskar dig all lycka till och hoppas att det kommer att gå bra. Jag vet hur det är att leva med smärta även om den inte har kommit av en olycka och tycker att det har varit jätte starkt av dig att kämpa på med ditt liv och din träning trots att du har haft ont.
  Hälsningar
  Camilla

 11. Oj vilken grej du har gått igenom. Det måste ha varit fruktansvärt jobbigt efter olyckan. Tur att du är stark och har familj men bra att du våga fatta detta beslut. Vilken tur att det finns skickliga läkare som faktiskt kan utföra denna typ av operation. Stort lycka till!

 12. Men gud så hemskt. Hade ingen aning. Inget man kan se på dig. Du som alltid ser så pigg och fräsch och alert ut. Håller alla tummar för att detta ska gå bra. Kraaaam Inger

 13. Åh Helen vilken olycka! Visste att du skadat din fot då du nämnt det ibland men detaljerna var ruskiga ! Alla tummar o tår för att allt går bra och efterförloppet blir okomplicerat. Tänk på att ta ordentligt med smärtstillande så går rehab toppen får vi hoppas! Kram kram

 14. Starkt beslut av dig Helen❣️Du är stark och har mycket vilja, det kommer du komma långt med… jag håller tummarna för att operationen blev lyckad. Varma kramar i massor från din kusin❣️✊???

 15. Hej! Usch, vilken hemsk olycka! Jag är läkare, men detta var ändå magstarkt, stackars dig! Jag vet ju vilka underverk mina kollegor kan göra, så detta blir säkert bra! Håller tummarna för dig, krya på dig! ❤️

 16. Jag är en ganska ny läsare och hade ingen aning om den hemska olycka du varit med om. Jag hoppas att operationen har gått jättebra, och allt annat runtomkring likaså. Hjärtliga lyckönskningar och varma kramar!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »